Силва тренира индивидуално, изрази желание да се върне в Португалия

Левски направи последна тренировка в Австрия, португалецът единствен се готви отделно от групата

Силва тренира индивидуално, изрази желание да се върне в Португалия

Португалският нападател на Левски Жоао Силва единствен тренира на облекчен режим днес. Таранът е с болки в адуктора от вчера и пропусна контролата с Амкар, загубена от „сините” с 0:2.

Тази сутрин стрелецът излезе да тренира на облекчен режим, но в средата на заниманието старши треньорът Николай Митов го накара да се прибере и да продължи заниманието във фитнеса, тъй като заваля проливен дъжд, който бе придружен и от силен вятър.

Междувременно Жоао Силва разкри пред медиите в родината си, че е готов да приеме предложението на Пасош Ферейра и да се завърне в Португалия. 23-годишният Силва бе привлечен на "Герена" срещу 360 хиляди евро от Евертън през миналото лято, но не успя да впечатли особено със "синята" фланелка през първия си сезон, въпреки че реализира 12 гола в 34 официални мача.



В същото време таранът е един от най-скъпоплатените играчи в Левски. Пасош Ферейра завърши на трето място в португалското първенство и ще играе в плейофите на Шампионската лига. Клубът иска да подсили нападението си и Силва е една от летните цели на старши треньора Кощиня.

Нападателят обаче има договор за още две години с Левски, което означава, че двата клуба ще трябва да постигнат споразумение на трансферната цена. Представителят на играча Жорже Мендеш е собственик на мениджърската агенция "Жестифуте", която работи ексклузивно с Пасош Ферейра и това може да улесни евентуалната сделка.

"Знам за интереса на Пасош Ферейра, който не е нов. И преди от клуба са се опитвали да ме привлекат. Идеята ми харесва, но аз съм играч на Левски и имам контракт за още две години, което означава, че първо двата отбора трябва да се договорят. На този етап има само запитване, но не и конкретна оферта, която да бъде анализирана", коментира Силва пред „А Бола” и призна, че в Левски получава сериозно възнаграждение, което е по-високо от реалностите в португалския футбол.

"Нещата могат да бъдат договорени, но засега няма нищо", каза още Силва, който се очаква да започне в атаката на Левски срещу казахстанския Иртиш (Павлодар) другата седмица на "Герена", в дебютния за сезона мач от първия предварителен кръг на Лига Европа за „сините”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки