Ирак спечели първото място в група "Е" на световното първенство

Хърватия триумфира в група F

Ирак спечели първото място в група "Е" на световното първенство

Ирак спечели първото място в група "Е" на световното първенство по футбол до 20 години в Турция. В последен кръг от груповата фаза иракският отбор спечели с 2:1 срещу състава на Чили. Махди Камил откри резултата след четвърт час игра, но в 29-ата минута Фелипе Мора възстанови равенството. Ирак достигна до успеха в 67-ата минута чрез Саиф Салман. Отборът е на първо място в групата с актив от 7 точки. На втора позиция е Чили с 4 точки. В първия кръг на директните елиминации Ирак ще играе срещу Парагвай, докато Чили ще срещне Хърватия.

В другата среща от група "Е" Египет победи Англия с 2:0, но не успя да се класира за осминафиналите. Англичаните напускат шампионата на планетата с едва две спечелени точки. В група "F" Уругвай победи Узбекистан с 4:0. Федерико Асеведо, Николас Лопес, Даниел Бенедети и Рубен Бетансорт бяха точни в полза на "урусите", които заеха второто място в групата с актив от 6 точки. Следващият съперник на Уругвай ще бъде Нигерия.

В другата среща от тази група Хърватия надигра Нова Зеландия с 2:1 и спечели първата позиция със 7 точки. Във фазата на директните елиминации хърватите ще играят срещу Чили. Узбекистан има 4 точки на трето място и също продължава на осминафиналите, където ще срещне Гърция. Нова Зеландия отпадна от световното първенство без нито една спечелена точка.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки