Цвети си осигури завръщане в топ 60 и си спомни за предишните участия на "Уимбълдън"

Пиронкова ще играе на корт номер 2 срещата си от четвъртия кръг

Цвети си осигури завръщане в топ 60 и си спомни за предишните участия на "Уимбълдън"

Цветана Пиронкова си осигури завръщане в топ 60 на световната ранглиста след силното си представяне на Откритото първенство на Великобритания.

25-годишната българка, която е полуфиналистка на турнира от Големия шлем в Лондон през 2010 година, достигна до четвъртия кръг вчера след успех над хърватката Петра Мартич с 6:1, 4:6, 6:2.

Така пловдивчанката си гарантира изкачване с 15 места в класацията на УТА до 57-ата позиция с 1070 точки.

За място на четвъртфиналите Пиронкова ще се изправи в понеделник срещу поставената под номер 4 и миналогодишна вицешампионка Агниешка Радванска (Полша), като срещата между двете ще е в понеделник на Корт номер 2. При успех българката ще добави още 220 точки към актива си и ще влезе сред първите 45 в световната ранглиста.

Рекордното класиране на пловдивчанката е 31-о място на 13 септември 2010 година, а самата тя си спомни и за предишните си участия на „Уимбълдън”.

"Имах всички шансове да играя на финал, но нещо в мен не беше толкова сигурно", сподели за участието си през 2010 година Пиронкова.

"Мисля, че се получи изведнъж, или накрая просто събрах нужния опит за игра на трева. У дома нямаме много тревни кортове, нямаме нито един. Така, че не бях играла никога на трева преди, направих го тук за първи път".

Цвети победи по пътя си Винъс Уилямс и спечели първия сет срещу Вера Звонарьова, преди да отпадне на полуфиналите през 2010 година. "На полуфинала всичко се случи бързо и неочаквано. Имах всички шансове да спечеля срещу Звонарьова, но нещо в мен не беше толкова сигурно. Когато си представих, че отивам на финал беш като "Уау, чакай малко, финал на "Уимбълдън"? Това е нещо, за което съм мечтала о малка. Щеше да бъде сбъдната мечта", сподели българката.

Година по-късно Цвети отнесе Звонарьова и после Винъс Уилямс, преди да загуби в три сета на 1/4-финалите от бъдещата шампионка Петра Квитова. "Мисля, че играта на Винъс ме улеснява, обичам да играя на големи кортове срещу големи имена. Това ми дава увереност, повече адреналин, смятам, че ми помага", продължи Пиронкова.

По повод това каква е тайната й за успехите в Лондон, тя добави: "Не мисля, че има някави универсални тайни, които да работят за всички. Освен да се наслаждаваш на това, което правиш. Радвай си, че си на "Уимбълдън", страхотен турнир, играеш с най-добрите в света. Не можеш да не се наслаждаваш на това".

България разгроми Босна и Херцеговина с 3:0 на Европейската отборна купа

Добър старт на 14-годишните ни тенисисти

Ема Томова загуби финала на тенис турнир в Гърция

Вижте подробности

Алкарас: Не се опитвам да уча от други

Гледах мачовете си от миналогодишния "Уимбълдън", призна испанецът

Завърши регионален турнир за момчета и момичета в Харманли

Вижте победителите

Националните отбори за юноши и девойки започват участие в Европейските летни купи

Вижте подробности

Вики Томова става първата българка в Топ 50 от 2015 г. насам

Българката има квота за Олимпийските игри в Париж

Гришо тръгва ударно на "Уимбълдън"

Вижте подробности

Анди Мъри е готов да рискува с участието си на Уимбълдън

Британецът ще изиграе последния си турнир в Ню Инглънд Клъб

Триумф за Брияна Иванова на тенис турнир в София

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки