Сираков: Ако ЦСКА не е в „А” група, футболът ни ще загуби

„Синята” легенда оповести новия шеф на ДЮШ и разкри плановете за лятна селекция и развитието на Левски

Сираков: Ако ЦСКА не е в „А” група, футболът ни ще загуби

Спортният директор на Левски Наско Сираков коментира ситуацията в Левски, както и случващото се в ЦСКА.

"Какво да коментирам погромите над БФС, има си органи за тази работа. Ветераните на ЦСКА ясно изразиха позицията на нормалните хора в България. Но със сигурност ще бъде загуба за българския футбол, ако ЦСКА не е в "А" група. Това бе единият от двата коня, които дълги години дърпаха каруцата на българския футбол", заяви Сираков, който допълни, че Левски ще вземе нов защитник.

"Няма обаче да бързаме, за да не допуснем грешка. Няма да взема някой, който да се чудя как да махна след шест месеца. Можем да вземем играч на всяка позиция, като изключим централния нападател. Такива имаме много, тежат на бюджета. На всяка една друга позиция може да привлечен нов. На всяка една, включително и на вратарския пост", коментира Сираков, който официално обяви, че новият шеф на детско-юношеската школа на "сините" се казва Антони Здравков.

Досегашният треньор на Ботев (Враца) заменя на поста Ясен Петров, който пък потегли в посока Враца и от този сезон се завръща към треньорската професия в "Б" група. Здравков и преди е работил в "синята" школа, а след това няколко пъти бе част от първия тим на столичани по времето, когато Георги Иванов - Гонзо бе спортен директор.

"Антонио ще получава много повече шансове. От младите той е най-близо до това да играе редовно. Няма да е изненада още срещу Иртиш (Павлодар) в четвъртък на стадион "Георги Аспарухов" да получи шанс да играе. Други двама от юношите ще бъдат преотстъпени, като се върнем в София на отбори от "Б" група, тъй като е важно да играят на тази възраст, а при нас няма да се случи. Доволен съм и от най-малките - Божидар Краев, Галин Ташев и Диан Иванов, но те все още имат много време за тях”, допълни Сираков.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки