Цимбика отрече да е организатор на съботния погром срещу БФС

Протестът е срещу „Титан” и БФС. Как тогава го организира „Титан”?, пита Калоян Стоянов

Цимбика отрече да е организатор на съботния погром срещу БФС
Служителят на „Титан” Калоян Стоянов – Цимбика категорично отрече да е организатор на вчерашния погром на феновете на ЦСКА срещу сградата на БФС. Днес той беше разпитан от МВР във връзка с акцията на СДВР по повод вчерашния щурм срещу централата на родния футбол, помещаваща се на „Иван Асен II” 26.
 
„Аз съм организатор на един турнир, който е в памет на Дени, мой приятел от над 30 години. За първи път червените бяха заедно за една идея. И когато свърши турнирът, се разбра, че има организиран митинг. Можеш ли да ми кажеш кои са организаторите тогава? Нито съм си крил лицето, нито нищо. Аз съм на първата редица, както виждаш”, обясни бившият боксьор пред Канал 3.
 
„Никога не съм работил като охранител. Аз работя в „Титан” и това не е тайна. Получавам заплата от „Титан”. Протестът е срещу „Титан” и БФС. Как тогава го организира „Титан”?”
 
Цимбика добави, че е отишъл на вчерашния протест, за да изрази своята „гражданска позиция”. 
 
„Не съм привърженик на този митинг. Прекъснахме турнира и тръгнахме. Аз също не съм съгласен с отношението на БФС и на Боби Михайлов специално. И отидох да си изразя гражданската позиция. Отидох и щях да изям и аз камък. Заставам отпред и изведнъж камъните дойдоха отзад. И аз казах: „Стой, стой”.”
 
„Един камък като тръгне и след това много лесно тръгват нещата.”
 
„Написахме кой какво е направил, разпитаха ни и ни пуснаха”, завърши Калоян Стоянов.
 

В МВР днес е бил и друг тартор на „червената” агитка Емил Любенов – Луканката. "Държаха ни два часа с белезници, все едно сме убийци. Нито съм хвърлял камъни, нито съм бил с макса. Ако се правят такива работи, се правят по други часове, а не когато има 100 хиляди камери. Но знаете как е - когато един хвърли, стадото хваща и хвърля и то", коментира Любенов след като бе освободен от ареста.


Очаквайте подробности!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки