Баждеков отсече: Нямаме отказ от правителствения авиоотряд, само сме питали чрез Боби Михайлов

Надявам се, че министър-председателят ще помогне, ако не успеем да осигурим пътуването по друг начин

Баждеков отсече: Нямаме отказ от правителствения авиоотряд, само сме питали чрез Боби Михайлов
Финансовият директор на Левски Константин Баждеков призна, че е отправено запитване чрез БФС относно възможността за използването на правителствения авиоотряд 28 за пътуването до Павлодар, където на 11 юли „сините” гостуват на местния Иртиш в среща-реванш от първия предварителен кръг на Лига Европа. Баждеков подчерта, че държавният превозвач не е отказвал на футболния клуб, като кореспонденцията ще води родната централа и в частност нейният президент Борислав Михайлов. Друг вариант за Левски е руската авиокомпания „Аерофлот”.
 
Баждеков обясни пред Канал 3: „Относно пътуването, Левски има достатъчно опит. Самият аз съм пътувал до Казахстан преди десетина години. Още миналата седмица започнахме нашето сондиране. За съжаление се натъкнахме на голям проблем, имайки предвид сезона и компаниите. Последните ни отказаха заради летни чартърни програми. Това ни докара големият проблем – придвижването на отбора за Павлодар. Големи са проблемите. Отказите са отвсякъде. Имаме надежда за руска авиокомпания, евентуално чрез „Аерофлот”.”
 
„Аз се надявам, че ако не успеем да осигурим пътуването по друг начин, държавата в лицето на министър-председателят, който разпорежда управлението на тези съоръжения към правителствения отряд, ще помогне. И то не безвъзмездно. Ние сме готови да заплатим. Това, което имаме право като клуб, сме помолили официално БФС да ни съдейства, тъй като колкото пъти Левски е ползвал този самолет, е комуникирано единствено чрез г-н Михайлов, към когото и в момента сме изпратили едно запитване и сме приложили всички откази досега. В предстоящата седмица, ако не успеем да се справим, ще помолим правителството за съдействие към българския представител в тазгодишното издание на Лига Европа. Към момента нямаме отказ от тях”, подчерта Баждеков. „Надявам се на разбиране в тази посока, ако не успеем да се справим.”
 

„За чартър към момента нямаме вариант. Иначе ние сме си резервирали само 30 билета и то чрез комбинация на различни категории по различни дестинации, за да стигнат навреме футболистите на 10-ти в Павлодар, като на някои от полетите има изчакване над 8 часа, което е убийствено”, добави финансовият мозък на Левски.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки