Жителите на Бояна лягат пред багерите

Недоволните граждани ожесточено се възпротивяват на планираното изграждане на база за националните отбори на територията на витошкия квартал

Жителите на Бояна лягат пред багерите
Жителите на Бояна готвят протест срещу планираното изграждане на тренировъчна база в столичния квартал. През седмицата президентът на БФС Борислав Михайлов обяви, че скоро ще бъде направена първа копка на строежа на супермодерна база, която ще обслужва националните отбори по футбол, като се очаква своеобразният старт да бъде поставен идния вторник. Живущите в Бояна обаче се зарекоха, че тогава ще легнат пред багерите, съобщи Канал 3. Това решение е било взето на събрание, проведено днес.  

„Ще се противопоставим на това строителство преди да бъдат разрешени реституционните неща”, каза Петър Панков, член на сдружение „Граждани инициативен комитет” – Бояна. „Аз също обичам спорта, но те трябва да се съобразяват с хората, които имат земи и възнамеряват да строят. Ние не сме нито против БФС, нито против развитието на спорта в страната. Ние имаме план, с който ще се противопоставим на това строителство до момента, когато нещата не са изяснени напълно.”

„Твърдо сме решени да легнем пред машините преди да започне изсичането на дърветата и преди да започне да се копае нашата земя.”

„На 3 инстанции сме спечелили всички дела”, похвали се Боби Михайлов в четвъртък. „Ние сме ги спечелили за държавата. Земята си е държавна, така че тя може да определя на кого да я отдава. Тя е изключителна държавна собственост. След 28 години този проект остава в полза на държавата.”

Базата, която се финансира от УЕФА, възлиза на 15 милиона лева. 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки