Италия спечели битката с Уругвай за третото място (ВИДЕО)

Вратарят на "Скуадра адзура" Джанлуиджи Буфон бе блестящ и бе с основна заслуга за успеха на италианците, който дойде след изпълнение на дузпи

Италия спечели битката с Уругвай за третото място (ВИДЕО)

Отборът на Италия победи Уругвай след изпълнение на дузпи и по този начин спечели мача за третото място на турнира за Купата на Конфедерациите. Редовното време на двубоя, игран на "Арена Фонте Нова" завърши при равенство 2:2, а след двете продължения по 15 минути не паднаха нови попадения и така се наложи да бъдат изпълнени 11-метрови наказателни удари, за да бъде определен крайният победител от сблъсъка. Там "Скуадра адзура" спечели с 3:2, а с основна заслуга за успеха на италианците бе техният вратар Джанлуиджи Буфон, който спаси цели три дузпи, а освен това направи няколко решаващи спасявания по-рано през двубоя. 

Италианците успяха да открият резултата в 24-ата минута, когато Давиде Астори изведе „Скуадра адзура” с гол напред. Алесандро Диаманти изпълни пряк свободен удар, а топката срещна страничната греда, след което и гърба на Муслера, а от самата голлиния Астори отбеляза за 1:0.

Уругвай отвърна с хубав удар на Луис Суарес, но Джанлуиджи Буфон бе на място и спаси. До почивката Стефан Ел Шаарави направи два пропуска за италианците, а добри възможности за уругвайците пропиляха Макси Перейра и Диего Форлан. При резултат 1:0 в полза на „Скуадра адзура” дойде и краят на първото полувреме. 

Уругвай се представи силно през втората част, а играчите на Оскар Табарес изравниха в 58-ата минута, когато Единсон Кавани бе изведен на добра позиция и с безкомпромисно изпълнение в долния ляв ъгъл на вратаря изравни – 1:1. Последваха нови силни минути за Уругвай, а Диего Форлан направи два много сериозни пропуска пред Джанлуиджи Буфон, който и при двата удара на нападателя доказа класата си и с много добри намеси запази равенството.

Италия поведе с 2:1 в 73-ата минута. Алесандро Диаманти изпълни по брилянтен начин пряк свободен удар отдалеч, а кълбото влетя неспасяемо в левия ъгъл на Фернандо Муслера.

Уругвай обаче не се предаде и в 78-ата минута Единсон Кавани с отлично изпълнение на пряк свободен удар бе точен за 2:2. При този резултат дойде и краят на редовното време.

В 110-ата минута Италия остана с 10 души на терена, след като бе показан втори жълт картон на Рикардо Монтоливо. Уругвайците опитаха да достигна до победно попадение до края на продълженията, но така и не достигнаха до такова и така крайният победител от сблъсъка трябваше да бъде определен след изпълнение на дузпи.

Играчите на Уругвай трябваше първи да изпълняват от бялата точка, а първата дузпа бе поверена на Диего Форлан. Нападателят на Интернасионал обаче стреля право в средата и Джанлуиджи Буфон успя да отрази удара му. Първи за Италия пък изпълни Алберто Акуилани, който не остави никакви шансове на Фернандо Муслера, пращайки топката много прецизно в горния ляв ъгъл – 1:0.

Следващият футболист, който бе на ред да стреля за Уругвай, бе Единсон Кавани. Играчът на Наполи не сбърка и възстанови равенството – 1:1. Стефан Ел Шаарави обаче също отбеляза за Италия и отново даде аванс на „Скуадра Адзура” – 2:1.

Трети за Уругвай изпълняваше Луис Суарес. Нападателят на Ливърпул стреля долу вдясно и направи резултата 2:2. Матиа Де Шилио бе следващият футболист, който трябваше да изпълни за италианците – неговият удар обаче бе отразен с една ръка от Фернандо Муслера и равенството се запази – 2:2.

Уругвай обаче не се възползва от възможността да поведе в резултата, след като Мартин Касерес изпълни много слабо и Джанлуиджи Буфон улови кълбото. Емануеле Джакерини пък не остави шансове на Муслера и направи резултата 3:2 в полза на Италия.

Петата дузпа за Уругвай бе поверена на Валтер Гаргано, но и той, по подобие на Касерес, стреля изключително слабо и Буфон отрази изстрела, като по този начин вратарят на Италия донесе и победата на своя тим.

По-късно днес е финалният мач от надпреварата, където един срещу друг излизат отборите на Бразилия и Испания. 

Състави: 

Уругвай: Муслера, Лугано, Годин, Макси Перейра (Алваро Перейра 81’), Касерес, Гаргано, Родригес (Гонзалес 56’), Аревало (Перес 107’), Суарес, Форлан, Кавани;

Италия: Буфон, Маджо, Киелини, Астори (Бонучи 96’), Де Шилио, Кандрева, Де Роси (Акуилани 70’), Монтоливо, Джилардино, Ел Шаарави, Диаманти (Джакерини (83’). 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки