Бразилия разби Испания на финала и грабна Купата на Конфедерациите (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Кариоките" надделяха над "Ла Фурия" с класическото 3:0

Бразилия разби Испания на финала и грабна Купата на Конфедерациите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Отборът на Бразилия се наложи с класическото 3:0 над настоящия европейски и световен шампион Испания във финалния мач от турнира за Купата на Конфедерациите. Мачът се игра на стадион „Маракана” в Рио де Жанейро, а „кариоките” водеха с 2:0 още на почивката на мача, след като Фред и Неймар отбелязаха по един гол през първото полувреме. През втората част нападателят на Флуминензе добави още едно попадение. Серхио Рамос пък изпусна дузпа за испанците, а Жерар Пике бе изгонен в 68-ата минута. 


Началото на мача бе страхотно за бразилците, които откриха резултата още във 2-ата минута. Автор на гола за 1:0 бе Фред, който се разписа от близко разстояние и по този начин даде аванс на домакините. Те имаха отлична възможност да отбележат второ попадение в 8-ата минута, когато организираха страхотна атака, а в крайна сметка Оскар получи кълбото и от десетина метра нанесе силен изстрел, но топката прелетя на сантиметри покрай вратата. Последва и ситуация пред Паулиньо, който пробва да преодолее Икер Касияс от далечна дистанция, но вратарят внимаваше и въпреки че в първия момент не реагира по най-добрия начин, впоследствие поправи грешката си и улови.  





В 15-ата минута се стигна до един от най-спорните моменти в мача. Неймар щеше да се откъсне сам срещу Икер Касияс, но бе фаулиран от Алваро Арбелоа, който бе последен в отбраната на Испания. Реферът Бьорн Куйперс обаче прецени да покаже само жълт картон. Испанците създадоха първата по-сериозна опасност пред Жулио Сезар в 19-ата минута, когато Андрес Иниеста нанесе страхотен далечен удар към вратата на „селесао”, но вратарят изби в корнер, след центрирането от който Фернандо Торес стреля неточно с глава. В средата на първата част Серхио Рамос се отчете с удар извън рамките на вратата. Малко след това и Фред отправи неточен изстрел.

Бразилците пропиляха страхотна възможност за втори гол в 32-ата минута, когато Неймар с отличен пас намери Фред, а той бе сам срещу Икер Касияс и стреля, но вратарят на „Ла Фурия” изби с крак в корнер. При последвалото изпълнение на ъгловия удар Фред засече с глава, но прати кълбото покрай десния страничен стълб.

В 40-ата минута Испания направи най-сериозния си пропуск до този момент от мача. Испанците организираха бърза атака, а Хуан Мата изведе Педро сам срещу Жулио Сезар. Футболистът на Барселона стреля покрай стража на „селесао”, но точно преди кълбото да влезе във вратата Давид Луис с решаваща намеса изчисти в корнер. Фернандо Торес се отчете с нов неточен удар с глава.





В 44-ата минута Бразилия ликуваше, след като успя да достигне до втори гол. Неймар бе негов автор, като новото попълнение на Барселона се разписа със страхотен бомбен изстрел с левия крак. Така при резултат 2:0 дойде краят на първото полувреме.

Втората част, по подобие на първата, стартира отлично за домакините от Бразилия, които в 47-ата минута отбелязаха трети гол. Фред бе намерен и след като получи кълбото нанесе хубав удар към Икер Касияс, а кълбото влетя в левия ъгъл на вратата – 3:0.

В 54-ата минута Испания имаше отличен шанс да намали изоставането си, след като влезлият в игра през второто полувреме Хесус Навас бе фаулиран в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. Застаналият зад топката Серхио Рамос обаче стреля покрай дясната греда и така преднината на Бразилия от три гола се запази. Андрес Иниеста пък се отчете с добър изстрел в 58-ата минута, но кълбото попадна право в ръцете на Жулио Сезар.





Последваха пропуски на Марсело от Бразилия и Хесус Навас от Испания, а в 68-ата минута „Ла Фурия” остана с десет души, след като директен червен картон за нарушение срещу откъсващия се сам срещу Икер Касияс Неймар извърши защитникът Жерар Пике.


Именно Неймар пропиля възможност да отбележи четвърти гол малко след това, след като стреля извън очертанията на вратата, а за Испания неточен изстрел нанесе Серхио Рамос. Удар на Фред от десетина метра бе блокиран, а Жулио Сезар се справи след опита на Педро да отбележи гол в 80-ата минута. До края на мача Серхио Рамос и Давид Вия се отчетоха с пропуски за Испания, а Жо пропиля възможност за домакините. 

Така Бразилия спечели двубоя с 3:0, като това бе пета победа от пет мача за „кариоките” на Купата на Конфедерациите. Поражението от Бразилия бе първо за Испания от месец ноември 2011 година насам, когато „Ла Фурия” отстъпи срещу Англия (0:1) в приятелска среща.

Фред и Фернандо Торес завършат шампионата с по пет попадения, но испанският нападател е голмайстор на турнира, след като е записал по-малко игрови минути в надпреварата от бразилеца.







Състави:

Бразилия: Жулио Сезар, Дани Алвеш, Тиаго Силва, Давид Луис, Марсело, Неймар, Оскар, Луис Густаво, Паулиньо (Ернанеш 88’), Хълк (Жадсон 73’), Фред (Жо 80’);

Испания: Икер Касияс, Жерар Пике, Серхио Рамос, Алваро Арбелоа (Сезар Аспиликуета 46’), Жорди Алба, Андрес Иниеста, Шави, Серхио Бускетс, Фернандо Торес (Давид Вия 59’), Педро, Хуан Мата (Хесус Навас 52’).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки