Сензациите в пресата днес: Ибрахима Гай пред завръщане в ЦСКА

И още: Апоел (ТА) с оферта за Гаджев, Златко Янков урежда ас на Черноморец за трансфер в Турция, Георги Сърмов може да се завърне в Левски

Сензациите в пресата днес: Ибрахима Гай пред завръщане в ЦСКА

Сензациите в пресата днес:

”Меридиан Мач”: Апоел (ТА) с оферта за Гаджев


Съперникът на Берое в Лига Европа Апоел (Тел Авив) ще привле­че български национал, съобщават медиите в Из­раел. Според сайта ynet.co.il „червените де­мони" се инте­ресуват от иг­рача на Левс­ки Владимир Гаджев. Треньорът Ран Бен Шимон е включил аса на „си­ните" в списъка си за селекция и насто­ял ръководството да стартира преговори за него. Гаджев има договор със „сините" за още една година и от клуба няма да му правят спънки при изгодно предло­жение.

Мениджъри, които работят с Апоел са насочили внимание­то на клуба и към друг от националите на „сините" - Стефан Велев. Той обаче със сигурност би изля­зъл доста по-скъпо. На „Герена" възлагат сериозни надежди на халфа, когото привлякоха през зимата от Берое.

13-кратният шам­пион на Израел е доста по-близо до подписа на бившия играч на ЦСКА Лу­кас Саша. Бразилс­кият халф замина за лагера на Апоел в Полша, където ще изкара кратък пробен период. Ако бъде одобрен, Са­ша ще може да подпише като свободен агент, след като вече разтрог­на договора си с „армейците". Бра­зилецът би могъл да стане осмото ново попълнение на Апоел. Послед­но своите договори подписаха привле­ченият от Апоел Рамат Ган напада­тел Ран Исаак и вратарят на Ирони Кирият Шмона Дани Амос.

„Треньорът Ран Бен Шимон ме убе­ди да дойда тук. Ви­наги съм искал да съм част от такъв го­лям отбор и съм горд от преминава­нето си в Апоел", за­яви подписалият тригодишен договор с клуба Ран Исаак. Вчерашната послед­на тренировка на израелска земя бе използвана и за официалното предс­тавяне на подписа­лия четиригодишен договор нападател Израел Загари.

"7 дни спорт":
Ибрахима Гай пред завръщане в ЦСКА

Чужденецът с най-много мачове в историята на ЦСКА - Ибрахима Гай, е пред завръщане в клуба. Преди няколко дни спортният директор на "червените" Аспарух Никодимов се е свързал със сенегалеца и двамата са обсъдили възможността Гай отново да облече червената фланелка.

Именно Никодимов бе човекът, който доведе снажния бранител на "Българска армия" през 2000 година. В момента притежаващият български паспорт африканец е играч на белгийския Локерен. Наскоро Гай бе в България и се видя със спортно-техническия щаб на ЦСКА. Христо Стоичков също е одобрил подобен трансфер.

"Има нещо такова. Засега обаче ще се въздържа от коментар. Във вторник ще има окончателна яснота по този въпрос. Желанието ми е известно, искам да завърша кариерата си като играч в ЦСКА, казвал съм го много пъти", лаконичен бе Гай пред "7 дни спорт".

"24 часа": Златко Янков урежда ас на Черноморец за трансфер в Турция

Бившият национал Златко Янков ис­ка да продава в Турция звездата на Черноморец Юсуф Уатара. Новоиз­люпеният мениджър има силни пози­ции в южната ни съседка, където рита за гранда Бешикташ и още няколко комшийски отбора. Има вариант Уатара да отиде в тур­ското първенство под наем за 6 месеца и след това евенуално да бъде закупен. Мерак за национала на Буркина Фасо има Маниса.

Бившият халф на Левски Георги Сърмов ще напусне настоящия си клуб Касъмпаша и може да се завърне при „сините". Новината потвърди мениджърът Несим Нешадов пред медиите в Турция. Агентът заявява, че Сърмов няма да остане в тима през следващия сезон и към него има интерес от страна на Левски. 27-годишният играч изкара три години в истанбулския квартал Бейоолу и изигра точно 80 мача, отбелязвайки два гола. Преди това халфът изкара четири години на "Герена", след като през 2006-а година пристигна от Нефтохимик.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки