Официално: Ботев (Пд) взе Домовчийски

„Подписах за две години, Ботев има големи амбиции и затова се завръщам", каза 26-годишният нападател

Официално: Ботев (Пд) взе Домовчийски
„Ботев” Пловдив привлече в редиците си Валери Домовчийски, съобщи официалният сайт на клуба. Нападателят подписа договор за 2 години. Той ще се присъедини към новите си съотборниците след двубоя срещу "Астана" и прибирането на тима от Казахстан. 26-годишният реализатор е четвъртото попълнение в лятната селекция на "канарчетата".
 

Валери Домовчийски е роден на 5 октомври 1986 година. Юношеските си години започва в "Марица" Пловдив, след което е привлечен от "Левски", с който натрупва солиден опит в Шампионската лига и Лига Европа. През 2008 година преминава е привлечен в Бундеслигата от "Херта", като съдбата му отрежда да вкара последния гол във вратата на легендарния Оливер Кан. За последно Домовчийски носи екипа на "Дуисбург" във Втора Бундеслига.  



Домовчийски е четвъртото попълнение в селекцията на "Ботев" за новия сезон след Ромарио Кортзорг, Елведин Джинич и Абел Анисе.
 

„Подписах за две години договор до 2015 година. Всичко мина наред и вече съм футболист на Ботев“, коментира Домовчийски.
 
„Ботев проявиха интерес към мен. Проведохме няколко разговори с ръководството и треньора и се разбрахме“.
 
„Ботев има големи амбиции и затова се завръщам. Надявам се да бъда картотекиран за следващия кръг на Лига Европа. В близката седмица ще стане ясно.“
 
„Не съм на 100% готов, но съм добре. За момента ще тренирам с втория отбор на Ботев – Раковски. Ще поддържам с тях форма и се надявам по най-бързия начин да влезе в добро кондиционно състояние“, каза още 26-годишният нападател.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки