ФИФА отне три точки на Етиопия

Република Южна Африка получи неочакван "подарък" от Международната футболна асоциация (ФИФА), която отне три точки на Етиопия за включване на нередовен играч в световна квалификация срещу тима на Ботсвана

ФИФА отне три точки на Етиопия

Република Южна Африка получи неочакван "подарък" от Международната футболна асоциация (ФИФА), която отне три точки на Етиопия за включване на нередовен играч в световна квалификация срещу тима на Ботсвана. 


ФИФА обяви, че наказанието е наложено заради участие на играча Миняхиле Тешоме Бейене при победата на Етиопия с 2:1 над Ботсвана в световната квалификация между двата тима. Той обаче не е имал право да играе, след като е натрупал жълти картони и е получил автоматично наказание от един мач с отнети права.

Така Ботсвана получи служебен успех с 3:0 и разликата между лидера Етиопия и преследвача Република Южна Африка стана само две точки. Етиопия все още е фаворит за спечелване на групата, защото в последния мач от квалификациите играе срещу Централноафриканската република. В същия ден, на 6 септември, Република Южна Африка приема Ботсвана.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки