Световната номер 4 отстрани след обрат Цвети от „Уимбълдън” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Радванска надделя с 2:1 сета над Пиронкова, нашето момиче с медицински таймаут преди третата част

Световната номер 4 отстрани след обрат Цвети от „Уимбълдън” (ВИДЕО+СНИМКИ)

Първата ракета на българския женски тенис Цветана Пиронкова загуби от Агниешка Радванска в 1/8-финалите на турнира "Уимбълдън" и напусна надпреварата. Миналогодишната финалистка, която е номер 4 в света, успя да стигне до обрат и да надделее над пловдивчанката за 2 часа и 13 минути игра с 2:1 сета - 4:6, 6:3, 6:3. Така полякинята остана най-високо поставената тенисистка в схемата след отпадането на Серина Уилямс, Виктория Азаренка и Мария Шарапова, а в сряда ще спори за място на полуфиналите с китайката На Ли.

Срещата започна великолепно за Цвети, която проби съперничката си още в самото начало, а след това спечели и подаването си. Последва още един пробив за Пиронкова, а след това българката не изпита никакви затруднения и със собственото си подаване - 4:0. Световната номер 4 успя да вземе подаването си чак в петия гейм. Подемът в играта й доведе и до пробив и така резултатът стана 2:4. Последва нов гейм за полякинята, която демонстрира класа. Цвети обаче не се предаде и не допусна грешка при свой сервис, като последната точка бе постигната след много красив удар. Радванска обаче успя да запази разликата, спечелвайки доста трудно подаването си. В последния гейм от първия сет Пиронкова поведе с 40:0, но след това съперничката направи две поредни точки. Цвети обаче не се разколеба и взе гейма, с което и сета - 6:4.

Втората част стартира лошо за първата ни ракета. Радванска взе подаването си без да даде нито една точка на Пиронкова, а след това направи и пробив. Третият гейм бе оспорван, но в крайна сметка световната номер 4 надделя в него и поведе с 3:0. Веднага след това Цвети намали при свой сервис. Българката можеше да стигне до пробив след това, но грешки в решителните моменти попречиха това да стане факт и така полякинята поведе с 4:1 гейма. Последва яростна съпротива на Пиронкова, която с няколко гениални отигравания се спаси от нов пробив. Радванска обаче игра стабилно при свой сервис и се доближи на гейм от трети сет. Цвети намали на 3:5, но за повече нямаше сили и загуби втория сет с 3:6.

Третият, решителен гейм се забави малко, тъй като Пиронкова имаше нужда от медицински тайм аут заради проблем със стъпалото. Българката показа, че ще се бори до последно още в първия гейм. При свой сервис тя направи обрат от 0:40, за да поведе в резултата. В следващата част полякинята отново поведе с 40:0, но този път успя да вземе гейма. След това обаче Радванска направи пробив и това се оказа ключово за развитието на мача. Двете взеха по още един гейм и резултатът стана 3:2 в полза на състезателката от Полша. Радванска продлъжи да печели подаванията си, но Цвети допусна пробив, който бе напълно достатъчен за полякинята и тя затвори сета, а с това и мача, при резултат 6:3 в своя полза.

С достигането си до 4-и кръг Цвети си заработи 100 000 паунда от наградния фонд. 280 точки пък ще бъдат добавени в актива й, с които тя би трябвало да се завърне в топ 60 на света.

България разгроми Босна и Херцеговина с 3:0 на Европейската отборна купа

Добър старт на 14-годишните ни тенисисти

Ема Томова загуби финала на тенис турнир в Гърция

Вижте подробности

Алкарас: Не се опитвам да уча от други

Гледах мачовете си от миналогодишния "Уимбълдън", призна испанецът

Завърши регионален турнир за момчета и момичета в Харманли

Вижте победителите

Националните отбори за юноши и девойки започват участие в Европейските летни купи

Вижте подробности

Вики Томова става първата българка в Топ 50 от 2015 г. насам

Българката има квота за Олимпийските игри в Париж

Гришо тръгва ударно на "Уимбълдън"

Вижте подробности

Анди Мъри е готов да рискува с участието си на Уимбълдън

Британецът ще изиграе последния си турнир в Ню Инглънд Клъб

Триумф за Брияна Иванова на тенис турнир в София

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки