Сензациите в пресата днес: Левски уволни Дончо Донев

И още: Играчите взимат 30% от печалбата в Европа, „Титан” готвят отказ от елита, Ботев задържа национал с нов договор, „Червените” набелязаха македонец и сърбин, Китайци и турци идат за Базил...

Сензациите в пресата днес: Левски уволни Дончо Донев
Сензациите в родната спортна преса на 4 юли 2013 г.:
 
 
„Меридиан Мач”: Уволнения в Левски
 
Уволнения на „Герена" белязаха старта на новия сезон за Левски. Ден преди мача с Иртиш в Лига Европа клубът освободи официално целия скаутски отдел начело с Дончо Донев.
 
Вчера предизвестието за уволнение освен бившето крило получиха помощниците му Георги Георгиев и Стефан Дончев. Само Кирил Вангелов запази поста си.

 
„Тема Спорт”: Играчите на Левски взимат 30% от печалбата в Европа
 
Футболистите на Левски ще получат като премия 30% от печалбата на клуба от участието В турнира Лига Европа. Това ще е голям стимул пред играчите да направят пробив в надпреварата. Защото големите пари са при достигането на плей-офа и евентуално попадане в групите. Дотам обаче трябва да бъде извървян доста дълъг път - за влизане в груповата фаза левскарите ще трябва да отстранят 4 съперника. Първата стъпка трябва да бъде направена днес срещу Иртиш. Напълно възможно е обаче клубът да излезе на загуба от първия квалификационен кръг. Гарантираните приходи от УЕФА за него са 100 хиляди евро. Левски обаче ще похарчи по-голяма част от тях само за пътуване за реванша до намиращия се в Сибир Павлодар.
 
Собственикът на сините Тодор Батков е обсъдил всичко с играчите. Във вторник той наблюдава тренировката на тима на "Герена", а след това проведе дълъг разговор с тях. Била е повдигната и темата за намаляване на заплатите на най-скъпо платените играчи. И обвързване на заложените суми по договорите им с постигането на конкретни резултати. "Бюджетът ще бъде редуциран, обсъдихме този въпрос със Сираков. За какво да плащаме огромни суми, ако играем само в А група?!", заяви наскоро адвокатът.
 
„Стандарт”: „Титан” готвят отказ от елита
 
Босовете на "Титан" готвят отказ от участие и в "А" група, след като го направиха в Европа, съобщиха запознати пред "Стандарт". Босовете на ЦСКА са наясно, че номерът с "Нефтохимик" няма да мине. Желаещите да дават пари бизнесмени пък не искат да свързват името си с "Титан". Затова последният ход на Димитър Борисов и Иво Иванов е другата седмица да хвърлят кърпата, като обявят ЦСКА в ликвидация и пуснат отказ в БФС.
 
Вчера на "Армията" цареше пълно отчаяние. Емил Костадинов, адвокатите Василев и Калинков, Джони Велинов, Джеки Димитров се бяха събрали на кафе пред ресторанта. Никой не знаеше какво точно се случва с клуба. От прословутото изявление, че дават клуба без дългове на Христо Стоичков, босовете не са се мяркали на стадиона. Няма го и изпълнителният директор Венци Живков. От хората на "Титан" се мярка единствено търговският шеф Георги Павлов.
 
 
„Меридиан Мач”: Ботев задържа национал с нов договор
 
Ръководството на Ботев ще предложи нов договор на Мариян Огнянов. Настоящият контракт на проектонационала на България изтича през лятото на 2014 година, но от клуба бързат да си осигурят подписа му, за да не изпуснат един от основните си футболисти. Пловдивчани са наясно, че от Левски са се опитали да си върнат Огнянов и поради тази причина ще му бъде направена съблазнителна оферта веднага след прибирането на тима от Казахстан.
 
„Меридиан Мач”: „Червените” набелязаха македонец и сърбин
 
ЦСКА проявява интерес към македонския нападател Христиан Кировски. 27-годишният футболист е свободен агент и е бил харесан от треньорския щаб на „червените". Кировски е бил част от гръцкия Ираклис през изминалия сезон, но договорът му не е бил подновен. През последния сезон за отбора от Солун той е отбелязал впечатляващите 13 гола в 25 мача. Кировски е записал 17 двубоя за различните гарнитури на националния отбор на Македония и се е разписвал 5 пъти. Таранът е висок 191 см и освен добрата игра с глава, притежава и прилична техника. Последните пет години е сменил отборите на Работнички, Васлуй, ФК Скопие, Аполон Лимасол, Ирони Рамат Ашарон и Ираклис, като е отбелязал 43 гола.
 

 
Скаутите на ЦСКА са си харесали и нападател от Ягодина, чието име обаче още не е известно. Хора на „червените" са наблюдавали сърбите в контрола срещу Локомотив (София), която те спечелиха в „Надежда" с 1:0. Въпросният нападател е направил сериозно впечатление на хората от Борисовата градина. Те умишлено още не искат да назоват името му, за да не предизвикат завишаване на цената от страна на Ягодина.

 
„Труд”: Китайци и турци идат за Базил
 
Китайски и турски емисари ще наблюдават Базил де Карвальо от „Левски" днес срещу „Иртиш" на старта в Лига Европа. Мачът е от 21 ч на стадион „Георги Аспарухов".
 
Заговори се и за пристигане на италианци за Владимир Гаджев, но „сините" отрекоха.
 
Голмайстор №1 на „А" група по принцип е продаваем при подходяща оферта, вероятно - на кота 500 хил. евро. До снощи обаче не бе сигурно дали Базил ще е титуляр. Сенегалецът се конкурира с Жоао Силва.
 
„Левски" притежава общо четирима централни нападатели, а по схемата на треньора Николай Митов може да играе един. А карето струва на „Левски" над 50 хил. евро месечно за заплати...
 
На „Герена" луди няма, особено след пристигането на Наско Сираков. И е ясно -няма да останат всичките четирима. Търси се тим за завърналия се след наем Шюрд Арш, който има „син" контракт за още 1 година. Чака се по-сериозна оферта от „Пасош" (Ферейра) за Жоао Силва. В крайна сметка ще останат двама, като единият ще е новодошлият Цветан Генков.
 
Бившият национал и другото попълнение Рамос Лопес отсъстват от състава за мача с „Иртиш", тъй като още нямат картотеки.
 
А португалецът Кристовао Рамос се изказа като стар левскар: „Чакат ни тежки мачове, но ние сме „Левски".
 
„Сините" ще получат 4-цифрени премии в евро при отстраняване на „Иртиш". А при влизането в групите бонусите по традиция ще бъдат равни на 30% от печалбата на клуба от турнира.

     

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки