Гигс бе назначен за играещ треньор на Манчестър Юнайтед

"Надявам се да допринеса за отбора с опита си", коментира легендарният халф

Гигс бе назначен за играещ треньор на Манчестър Юнайтед

Легендарният полузащитник на Манчестър Юнайтед Райън Гигс бе назначен за играещ треньор на отбора, съобщиха от щаба на английския шампион. Уелсецът поднови своя контракт с Юнайтед като футболист за още един сезон още през месец март. Сега той ще съчетава задълженията си като играч с тези на асистент от спортно-техническия щаб на новия мениджър - Дейвид Мойс.


"Радвам се, че Райън прие предложението да стане играещ треньор. Неговата кариера на футболист трябва да служи за пример на всеки млад играч. Сигурен съм, че всички в клуба ще имаме полза от новата му роля", заяви мениджърът Дейвид Мойс.

"Надявам се да допринеса за отбора с опита си. Не е тайна, че карам треньорски курсове и тази роля е първа стъпка към бъдещата ми кариера", сподели самият Гигс.

Легендарният халф дебютира за представителния отбор на „червените дяволи” през месец март 1991 година, като с екипа на тима от „Олд Трафорд” е спечелил 13 титли във Висшата лига, 4 купи на страната и 2 титли в Шампионска лига. 

По-рано днес се появиха информации, че Фил Невил също може да влезе в треньорския екип на Дейвис Мойс. Невил сложи край на футболната си кариера през миналия месец, а за Манчестър Юнайтед той е изиграл 263 шампионатни мача.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки