И Фил Невил стана треньор в Юнайтед

След Райън Гигс и Фил Невил стана част от треньорския щаб на "червените дяволи"

И Фил Невил стана треньор в Юнайтед

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед и Евертън Фил Невил бе назначен за треньор на първия отбор на „червените дяволи“. Така той се присъдинява към екипа на Дейвид Мойс, в който Райън Гигс също бе натоварен с ръководни функции като играещ треньор.

Невил прекара на „Олд Трафорд“ 10 години – между 1995 и 2005г. Бившият национал на Англия спечели шест титли във Висшата лига, три купи от турнира „ФА Къп“ и веднъж вдигна трофея от Шампионската лига. След това бе привлечен в тима на Евертън точно от Дейвид Мойс, под чието ръководство игра осем години за „карамелите“.

Назначението бе оповестено от самия Мойс: „Познавам Филип и съм работил с него осем години. Познавам отдадеността му, способността му да бъде лидер и апетита му за работа. Той познава много добре отбора и мисля, че ще бъде много добро попълнение за теньорския щаб“.

След като официално стана треньор, Невил заяви: „Когато се отказах от футбола, знаех, че искам да продължа да бъда близо до играта. Това е нещо за което съм се подготвял през последните няколко години. Когато Дейвид ми се обади, не успях да се въздържа.“

„Давах всичко от себе си, когато играех за Евертън, но за никого не е тайна, че този отбор остана в сърцето ми. Работех много добре с Дейвид като футболист и мисля, че заедно с Райън Гигс, наистина можем да допринесем за новите успехи на Манчестър Юнайтед“, завърши Невил.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки