Левски започна с грешна стъпка участието си в Лига Европа (СНИМКИ+ВИДЕО)

"Сините" завършиха наравно 0:0 срещу Иртиш (Павлодар), Базил Де Карвальо пропусна дузпа през втората част

Левски започна с грешна стъпка участието си в Лига Европа (СНИМКИ+ВИДЕО)

Отборът на Левски стартира с грешна стъпка тазгодишното си участие в европейските клубни турнири. „Сините” завършиха наравно 0:0 срещу Иртиш Павлодар в първия мач между двата тима от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Мачът се игра на стадион „Георги Аспарухов”, но в срещата така и не паднаха голове и по този начин развръзката остава за реванша.

”Сините” създадоха повече на брой ситуации за отбелязване на гол, но и Иртиш имаше своите шансове през втората част. В 77-ата минута Левски имаше отлична възможност да открие резултата, след като получи правото да изпълни дузпа, но Базил Де Карвальо не успя да отбележи от бялата точка.  

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!













Левски доминираше през първата част и имаше няколко добри възможности за отбелязване на гол през първото полувреме. Първото по-чисто положение за „сините” бе в 4-ата минута, когато Жоао Силва засече с глава центриране в наказателното поле, но вратарят Котляр спаси.



В 11-ата минута Кевин Бру стреля отдалеч, но кълбото премина покрай дясната греда. Удар на Гари Родригес бе блокиран от играч на гостите, а в 17-ата минута Дъстли Мулдер пробва изстрел, но прати топката над вратата.



Малко след това Гари Родригес стреля от малък ъгъл, но кълбото премина вдясно от вратата. В средата на първата част Владимир Гаджев можеше да отбележи, но след удара му топката излезе в аут.



В 25-ата минута Гари Родригес пропусна страхотна възможност за „сините”. Нападателят бе изведен от Владимир Гаджев на чиста позиция и стреля, но играч на Иртиш блокира удара.



Последва нов изстрел на Дъстли Мулдер, но кълбото прелетя на сантиметри от дясната греда, а в 30-ата минута Гари Родригес изпусна ново положение, като ударът на нападателя бе спасен от вратаря Котляр. Иртиш създаде единствената си по-сериозна ситуация през първата част в добавеното време, когато Бакаев стреля към Пламен Илиев, но топката премина над вратата. Така след 45 минути игра двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Пет минути след началото на второто полувреме Стефан Велев нанесе страхотен удар към вратата на Иртиш, но Котляр бе на мястото си и спаси. Малко след това Кристовао Рамос имаше възможност да открие, но прати топката покрай гредата.



Нуно Пинто също се отчете с неточен изстрел, а в 65-ата минута Иртиш пропусна отлична възможност да достигне до гол. Топката бе центрирана в наказателното поле, където Мурзойев игра с нея, но не успя да я насочи в очертанията на вратата. Последва неточен удар от воле на Дъстли Мулдер, а в 67-ата минута Иртиш направи нов сериозен пропуск. Бакаев бе изведен очи в очи с Пламен Илиев, но стреля покрай дясната греда.



В 70-ата минута „сините” имаха претенции за дузпа - Антонио Вутов нанесе удар, който бе блокиран от играч на Иртиш, а домакините претендираха за игра с ръка на противниковия футболист, но реферът остави играта да продължи. Малко след това Базил Де Карвальо стреля силно от пряк свободен удар, но в аут. Юрин пък можеше да отбележи, след като нанесе изстрел към Пламен Илиев, но играч на Левски блокира удара. 



В 76-ата минута Левски получи правото да изпълни дузпа. 11-метровият наказателен удар бе отсъден за нарушение на Колибали срещу Базил Де Карвальо в наказателното поле. Зад топката застана именно Де Карвальо, но ударът му от бялата точка в десния ъгъл на вратата бе спасен от Котляр. В 79-ата минута Везалов се отчете с неточен изстрел с глава. Две минути по-късно „сините” пропиляха много добра възможност – Рамон Лопес стреля към вратата на Иртиш, след което последва рикошек, а кълбото премина на сантиметри покрай дясната греда.





В 83-ата минута Чичулин стреля към Пламен Илиев, но вратарят на „сините” внимаваше и изби в ъглов удар. В продължението на двубоя Антонио Вутов нанесе удар към вратата на Иртиш, но изстрелът бе блокиран. Двата тима така и не успяха да си отбележат голове до края на двубоя и последният съдийски сигнал дойде при резултат 0:0.

Реваншът между двата тима е след седмица.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!












 
ОЩЕ СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки