Батков: Започваме изграждане на нов стадион без никаква финансова помощ от държавата

„За изминалите 5 месеца бяха похарчени близо 1 млн. лв."

Батков: Започваме изграждане на нов стадион без никаква финансова помощ от държавата

Немислимото вече е на път да се случи. В един от най-тежките периоди в историята на България, най-популярният клуб в страната започва да изгражда новия си стадион!

Така коментира президентът на Левски Тодор Батков стартирането на строежа на нов сектор „А” на стадион „Георги Аспарухов”.

„Искам да съобщя, че днес формално приключихме процедурата. Влезе в сила разрешението за строеж. Това ни дава правото да започнем изграждането на първия етап от реконструкцията на нашия дом. За момента говорим само за Сектор "А". Подписахме договор за изпълнение с "Главболгарстрой". Те ще вършат работата.”

„За изминалите 5 месеца бяха похарчени близо милион лева. Това включва разрушаването на стария сектор, което бе наложително, тъй като съоръжението беше започнало да става рисково. Това не беше известно на аудиторията. Ние премахнахме сектора за наша сметка. От гледна точка на закона сме перфектни, от гледна точка на това какво ще се построи, мога да потвърдя, че днес започваме, а на 1-и май би трябвало да имаме готово съоръжение, годно за експлоатация. Ще бъдат издигнати ВИП-ложа, кафе и т.н.”, допълни адвокатът.

„Капацитетът на съоръжението е 6 000 места, отговарящи на всички изисквания. Следват сектори "Б" и "В", а след това евентуално и "Г". Имаше много невярващи, че ще се справим. Както виждате обаче каквото сме обещали, върви както подобава. Изпълняваме всичко без никаква финансова помощ от държавата”, отсече Батков.

„Освен на всички останали, искам да благодаря и на Иво Тонев. Той пое този ангажимент с цялото си сърце и съм сигурен, че ще се справи с всички предстоящи трудности", допълни той.