Сензациите в пресата: Жестоки глоби в Левски при провал в Европа

И още: Макриев вариант за Ботев (Пд), англичани идват за Неделев, Тони Велков взима 4-ма от Локо (Сф) във Видима

Сензациите в пресата: Жестоки глоби в Левски при провал в Европа
Сензациите в пресата днес, понеделник, 8 юли 2013 година:

Меридиан мач: Жестоки глоби в Левски при провал в Европа

Футболистите на Левски са заплашени от жестоки глоби при провал в реванша с Иртиш. „Сините" за­вършиха 0:0 с казахстанския тим в мач от първия предварите­лен кръг на Лига Ев­ропа. Едно евентуал­но отпадане ще пос­тави рекорд в истори­ята на Левски за най-ранен провал в тур­нирите.

От „Герена" разкриха, че отговор­ните фактори в клуба вече са обсъдили по­редица от действия при поражение от Иртиш. Припомняме, че миналия сезон играчи­те на Левски също по­несоха финансови сан­кции след отпадането от Сараево още на старта.

Междувременно стана ясно, че няколко китайски клуба ще пратят свои хора в Павлодар. Те ще гле­дат двама от футболис­тите на Левски, които се спрягат за транс­фер в най-многолюд­ната страна в света. Става дума за халфа Владимир Гаджев и нападателя Базил де Карвальо.

„Сините" шефове искат да про­дадат двамата си ос­новни футболисти, но до този момент няма оферта, която да задоволи финансово клуба. Преди две-три седми­ци левскарите брояха трансфера на Карва­льо в Китай за сигу­рен, но в последния момент сделката про­падна.

Според запознати клубът иска между 700 000 евро и 1 000 000 за Гаджев и около 350 000 за африканеца.

Тема спорт: Макриев в плановете на Ботев Пловдив

Нападателят Димитър Макриев е влязъл в полезре­нието на Ботев Пловдив, разбра „Тема Спорт". Това е станало, след като играчът бе освободен от руския ели­тен Том Томск, където бе на проби. От ръководството на канарчетата не потвър­диха, но и не отрекоха тази възможност. От „Колежа" за- явиха, че сега вниманието им изцяло е съсредоточено вър­ху подготовката за реванша с Астана Казахстан, който е в четвъртък в Бургас.

Шефовете на Ботев ис­кат да сформират най-сил­ното нападение в България с оглед на предстоящите тежки мачове при евенту­ално влизане в групите на Лига Европа и атаката на челните места в А група. Преди седмица те привляко­ха Валери Домовчийски, кой­то обаче тепърва ще влиза във форма и в момента се готви със сателита Раков­ски.

Голмайсторът на ка­нарчетата Иван Цветков пък претърпя операция и чак след три месеца ще бъде готов да играе. Така че въ­преки солидните имена, ко­ито има в състава си, плов­дивският тим в момента изпитва остра нужда от на­падатели.

А и евентуално­то привличане на Димитър Макриев, който е свободен агент, само ще засили допълнително атаката. Интересното е, че именно старши треньорът на канарчетата Станимир Стоилов налагаше Макриев в националния отбор. Напа­дателят вкара единствения си гол за България точно при Мъри в световната квали­фикация с Кипър през април 2009 година. В същото вре­ме стана ясно, че Ботев сле­ди сутуацията около крило­то на ЦСКА Антон Карачанаков.
 
Меридиан мач: Англичани идват за Неделев

Представители на втородивизионните Блекбърн и Лийдс ще бъдат в четвър­тък в ложите на ста­дион „Лазур". Те ще следят изкъсо изя­вите на таланта в Ботев (Пд) Тодор Неделев в мача ре­ванш с Астана за Лига Европа.

Двата клуба отдава следят изявите на младия футболист, като са гледали и негови мачове в младежкия отбор. В мениджърските среди усилено се говори, че в най-скоро време някой клуб ще извади 1 500 000 евро и ще купи Неделев. Именно тази сума е фиксирана в догово­ра на играча и всеки който я плати, ще може да го има.

Тошко беше ре­зерва в първия мач с Астана, но се очаква да бъде ти­туляр на стадион „Лазур" в четвър­тък. 

Тема спорт: Велков взима четирима от Локо Сф във Видима

Новият старши треньор на Видима-Раковски Тони Велков готви звезда селекция за атака на Б група, разбра Тема Спорт". Тимът от Севли­ево изпадна от втория ни еше­лон и през новия сезон ще играе в Северозападната В група.

Велков е разговарял с четири­ма бивши играчи на Локо София да подсилят тима. Това са Марчо Дафчев, Атанас Борносузов, Или­ян Гаров и синът му Костадин Велков. Последният със сигурност ще премине при севлиевци.

Гаров обаче все още не е разт­рогнал договора си със столични­те железничари. Останалите ве­че напуснаха "Надежда" и са сво­бодни агенти. Те се дали съгласие на Велков да дойдат в Севлиево, но са обявили, че първо ще се опи­тат да си намерят отбори в А група. На всички четирима играчи Велков бе треньор в Локомотив София.

Очаква се младият наставник да подсили тима си и с някои юно­ши от червено-черната школа. Допреди месец Велков бе шеф именно на ДЮШ на столичните железничари.
Локо (София) се събира за първа тренировка в понеделник

Все още няма обаче яснота кой ще изведе тима на заниманието

Локо (София) се разделя със Симеон Мечев

Халфът ще търси ново предизвикателство

РАЗВРЪЗКАТА: Пирин изпадна, Хебър оцеля (ВИДЕО)

Ботев (Вр) на бараж

Балъков: Трябва да има обединение в Локо (София)

Треньорът бе доволен след спасението на тима си

Ачиари: Не бяхме на 100%, за това не ни се получи

Треньорът на Берое коментира домакинското поражение от Локо София

СПАСЕНИЕ! Локо (Сф) остава в Efbet лига (ВИДЕО)

"Железничарите" стигнаха до категоричен успех с 3:0 срещу Берое

Вратарят на Локомотив (София) ще пренощува в разградската болница (ВИДЕО)

Александър Любенов бе изнесен на носилка от терена по време на мача с Лудогорец

Дончич: Тренирахме едно, а на мача се получи обратното

Треньорът на Локо (София) се оправда с многото кадрови проблеми

Първо в NS: Балъков фаворит за Локо София

Треньорската рокада все по-вероятна в "Надежда"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки