1. Novsport
  2. Тенис
  3. "Уимбълдън" завърши с още един френски триумф

"Уимбълдън" завърши с още един френски триумф

Кристина Младенович и канадецът Даниел Нестор спечелиха титлата на смесени двойки

"Уимбълдън" завърши с още един френски триумф

Даниел Нестор от Канада и французойката Кристина Младенович спечелиха титлата на смесени двойки на турнира "Уимбълдън", след като на финала се наложиха над поставените под номер 1 Бруно Соареш (Бразилия) и 40-годишната ветеранка Лиза Реймънд (САЩ) с 5:7, 6:2, 8:6.

Нестор и Младенович спасиха два мач-пойнта и в крайна сметка спечелиха, като по този начин затвърдиха реномето си на силен екип. Нестор и Младенович влязоха под номер 8 в основната схема, но още на "Ролан Гарос" показаха класа и стигнаха до финала.

Шампионката при жените Марион Бартоли, която е близка приятелка с Кристина Младенович, беше на трибуните и бурно аплодира успеха на канадско-френския екип.

За 40-годишният Нестор това е трета титла от Големия шлем на смесени двойки, която добавя към осемте си титли от АТР и олимпийското злато от 2000 година.

Лиза Реймънд също може да се похвали с огромна колекция от успехи - четири титли от Големия шлем на двойки жени и седем на смесени, включително и миналата година с Майк Брайън на "Уимбълдън". Важният момент беше в третия сет, когато отстъпваха с 5:6. Тогава сервисът на Соареш беше пробит, а веднага след това и бразилецът и партньорката му направиха непредизвикани грешки при излизането на мрежата.