1. Novsport
  2. Тенис
  3. Приключи тенис турнир за аматьори

Приключи тенис турнир за аматьори

Приключи петият тенис турнир за аматьори „СВ. СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА КЪП”. Надпреварата се проведе в събота и неделя на тенис базата на Гранд хотел “Варна” в к.к. Св. Св. Константин и Елена. Състезанията бяха сингъл – мъже, както и двойки – мъже и жени

Приключи тенис турнир за аматьори

Приключи петият тенис турнир за аматьори „СВ. СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА КЪП”. Надпреварата се проведе в събота и неделя на тенис базата на Гранд хотел “Варна”  в к.к. Св. Св. Константин и Елена. Състезанията бяха сингъл – мъже, както и двойки – мъже и жени.

При мъжете в турнира взеха участие 57 сингъл състезателя и 31 двойки, а при жените - 10 двойки. Турнирът приключи вчера - 7 юли, в 19.00 ч., когато се проведе и официалното награждаване на финалистите.

Финалисти при двойки жени са  Силвия Никова от Сливен и Антоанета Маркова от Казанлък. Победителки при женските двойки са Надя Савева от Бургас и Анелия Ангелова от София.

Варненски беше мъжкият финал на двойки, като финалисти са Иво Христов и Радослав Иванов, а призът за първото място взеха Пламен Радев и Емил Николов.

Финалист при мъже – сингъл е  Кирил Стоянов, а победител в тази категория стана варненецът Александър Велев.

Наградите за финалистите са купи, грамоти,  тридневна почивка за двама в Апарт - хотел „Сънрайз клуб” в Равда, както и мобилни телефони, осигурени от партньорите на събитието -  МТел. Победителите получиха купи и грамоти за 1 – во място, смартфони осигурени от партньорите на събитието - МТел, както и възможност да почиват в Хотел & СПА Астера Банско.

Турнирът се провежда за пета година  и се радва на изключително висок интерес от страна на любители на спорта от цялата страна, туристи и гости на комплекса. Той е част от инициативата „Уелнес фонд” на курорта, която има за цел да подпомага личната отговорност на всеки от нас - че грижата за здравето е най-важната част от живота.