1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. "Офанзива": Не желаем ЦСКА да бъде заложник на политически и бизнес интереси

"Офанзива": Не желаем ЦСКА да бъде заложник на политически и бизнес интереси

"Именно заради такива схеми се стигна до това състояние на любимия ни клуб", обявиха ултрасите

"Офанзива": Не желаем ЦСКА да бъде заложник на политически и бизнес интереси
Феновете на ЦСКА от фракцията "Офанзива" изказаха мнението си относно снощния апел на лидера на политическа партия "Атака" - Волен Сидеров, който призова за спасение на "червените". Привържениците се обявиха против това партията да трупа дивиденти на гърба на клуба, който да стане заложник на политически и бизнес интереси. 
 
Ето и официалното становище на "Офанзива", което публикуваме без редакторска намеса:
 
Във връзка с поредната декларация на политическа партия, искаме отново да заявим, че не желаем ЦСКА да бъде заложник на политически и бизнес интереси. Именно заради такива схеми се стигна до това състояние на любимия ни клуб. През годините се превърна в практика партиите да търсят политически дивиденти, убеждавайки приближени до тях бизнесмени да закупят един или друг футболен клуб. А след всяка смяна на властта настъпваха тежки времена и за бизнеса на собствениците и за клубовете, които притежават. Някои от най-богатите българи бяха собственици на ЦСКА, но това не донесе нищо добро – дори напротив . Всички те дойдоха в клуба, водени от политически и бизнес интереси и за тях ЦСКА бе само допълнително финансово бреме, а не кауза. Поради тази причина управлението винаги се е характеризирало с престъпни схеми и незаинтересованост, позволила ЦСКА да бъде източван по всевъзможни начини от „легенди” и всякакви „добросъвестни” служители. На тази практика трябва да се сложи край, каквото и да струва това!

Вчера се проведе пореден протест против случващото се в нашия любим клуб. Държим да отбележим, че той, както и този от преди седмица, беше организиран в социалните мрежи. Ние от Офанзива подкрепихме и двата протеста, защото смятаме, че е по-добре да участваме в недобре организирани протести, отколкото да стоим безучастни. Ако не бяхме подкрепили протеста, щяхме да бъдем обвинени в бездействие, а сега сме обвинявани за лошата му организация. Но време за организация няма! Утре и ЦСКА може да го няма! За съжаление много хора твърде късно осъзнаха, че трябва да се протестира. Ние протестираме от три години, но гласът ни оставаше нечут в морето от апатия. Поради тези причини е крайно несправедливо всички негативи от тези протести да се стоварват върху нашата организация, само защото тя е най-голямата и се опитва да бъде открита към всички привърженици на ЦСКА.

Събитията в ЦСКА винаги са давали много „храна” на всякакви медии. Но някои от тях са на път да „преядат” в последния месец!

Съобщаването на „сензации” от „достоверен източник” на всеки кръгъл час, единствено с цел печалба на гърба на феновете, които живеят със случващото се в клуба, е, меко казано, неморално. Кога ще видим качествено журналистическо разследване за начините, по които е бил източван ЦСКА? Кога ще видим някоя медия да излезе с материал за съмнителното финансиране на някои клубове, чиито собственици стоят в сянка? Лесно е да пишеш за бой, насилие и кръв, но се иска доблест и кураж да посочиш истинските виновници, които стоят на върха на политическата и футболната пирамида.

От Офанзива
Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев