1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Борисов: „Червените шампиони“ да кажат къде да им занеса акциите , ЦСКА ще играе в „А” група!

Борисов: „Червените шампиони“ да кажат къде да им занеса акциите , ЦСКА ще играе в „А” група!

„Ние пари не искаме! Ще им дадем дори, ако нямат, но трябва да побързат, защото времето изтича”

Борисов: „Червените шампиони“ да кажат къде да им занеса акциите , ЦСКА ще играе в „А” група!

Собственикът на ЦСКА Димитър Борисов призова групата „Червени шампиони” да се срещнат с него, за да получат акциите на клуба, тъй като от „Титан” са съгласни с всички техни искания.

Както е известно, в понеделник по обяд групата бизнесмени, представлявани от бившия изпълнителния директор на тима Александър Тодоров, официално отхвърли възможността да финализира сделката за покупка на "армейския" клуб заради различия в исканията, но малко по-късно от „Титан” оповестиха чрез сайта на ЦСКА, че са съгласни да изпълнят желанията на „червени шампиони”.

В крайна сметка самият Димитър Борисов поиска думата, за да обясни ситуацията и успокои феновете, че отборът ще стартира новото първенство, независимо от изхода на преговорите.



„Преговорите за нас са приключили отдавна. Ние казахме, че сме готови и искаме те да вземат акциите и да започват да управляват клуба. Това сме го казали отдавна! Ние днес имахме една среща с адвокати, които да дойдат вземат акциите. Не успяха да се осъществи тази среща.

Новите собственици имат нужда от 2,5 млн. лева, за да вземат лиценз до 17-18-ти юли. Ако сега се обадят и кажат, че искат акциите, до два часа отивам, където искат и им ги давам. Аз съм готов веднага да им дам акциите, но те губят време, а то изтича”, обясни Димитър Борисов пред „Дарик”.

Аз им казах, че сме готови да им помагаме, дори те да нямат пари да започнат. Ще им дадем, а после ще мислим как да ги оправяме тези пари. Може да се каже, че даряваме акциите на клуба, ние не искаме пари. Искаме да излезем от клуба, защото публиката не е съгласна (с нашето управление). Самата публика нас не ни иска, защо трябва да се натискаме да оставаме в клуба?”



Борисов бе помолен да коментира и варианта ЦСКА да вземе лиценза на Нефтохимик за „А” група и отговори така:

„Тези акции на Нефтохимик на мен не са ми ясни. Ние нямаме никакви акции на Нефтохимик, имаме си акции на ЦСКА и чакаме групата бизнесмени да дойдат да ги вземат. Аз им казах, че трябва да побързат, за да могат до уикенда да си намерят треньор и футболисти, за да започнат първенството. Всичко трябва да приключи най-късно до петък, защото те нямат никакво време.
Запитан с кого точно преговаря, той заяви:

„Александър Тодоров преговаря с мен лично. Той каза, че представлява групата бизнесмени. Нямам идея кои са тези хора, да идват да вземат акциите. Да идват, айде!  Чакаме групата да дойде и да вземе акциите, но ако нищо не стане, в крайна сметка, няма какво да правим друго… ще извадим пари и ще започнем първенството!”

В заключение единият от настоящите собственици на ЦСКА успокои феновете, че клубът ще играе в „А” група през новия сезон, каквото и да се случи дотогава:

Не сме внесли писмото до БФС да прекратим участието си в „А” група, защото в краен случай ще дам пари на Аспарух Никодимов и на Димитър Пенев, да започват те да управляват клуба. Ако нищо не се случи. Ще извадим пари и започнем шампионата. Не съм говорил с Иво Иванов, но това е вариантът. Ще дам парите на Димитър Пенев, Паро Никодимов и те да управляват.

Аз не искам да управлявам. Аз не искам да оставам в ЦСКА, честно го казвам това нещо. Марката "ЦСКА" не печели, не знам за Левски, но нашата марка не печели. Много дългове се натрупаха покрай треньори и футболисти. Явно не разбираме от футбол. Поради тази причина, ако започнем шампионата, ще дадем цялото управление на новото дружество ЦСКА 1923. Ако не се появят "Червени шампиони", ще дадем акциите на дружеството ЦСКА 1923. ЦСКА ще бъде участник в „А” група на 20 юли, каквото и да стане дотогава”, подчерта той.

Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев