1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Сашо Томов потвърди: Сделката е на 90% сигурна, ЦСКА няма да има едноличен собственик

Сашо Томов потвърди: Сделката е на 90% сигурна, ЦСКА няма да има едноличен собственик

„Ще пуснем на пазара акции, Стойчо Младенов е нашият вариант за треньор”

Сашо Томов потвърди: Сделката е на 90% сигурна, ЦСКА няма да има едноличен собственик

Александър Томов потвърди новините, които Novsport.com вече съобщи, а именно, че ЦСКА има нови собственици, които ще върнат на „Българска армия” старши треньора Стойчо Младенов.

Бившият президент на „червените” заяви, че сделката е на 90% сигурна и след придобиването на акциите от фирма „Титан” те ще бъдат пуснати на пазара. Така 31-кратните шампиони на България ще бъдат първият клуб у нас, който ще бъде управляван под формата на Акционерно дружество.

„Сделката е на 90% сигурна, стига от „Тита” да не се отметнат”, каза Томов в ефира на ТВ7.

„Мога да кажа на феновете, че ЦСКА ще играе в „А” група с амбиции за високи резултати. Все още работят адвокатските екипи и се надявам всичко да е окончателно ясно до вторник. Уточнени са нещата с „Титан АС”, но има много работа, защото всичко трябва да се изпипа докрай, тъй като можем да сгрешим, ако прибързваме."

"Ние имаме формула, при която няма да има едноличен собственик, а ще се управлява от голяма група акционери и аз се надявам, че ще можем да направим това за първи път в историята на българския футбол. Аз не желая да ставам президент или ръководител."

"За мен е достатъчно да бъда идеолог на това спасение, защото би било грозно един 31-кратен шампион да бъде закрит или да превърнат в Нефтохимик, с цялото ми уважение към бургаския клуб. Мисля, че оперативната дейност трябва да отиде в по-млади хора, затова и феновете ще имат възможност да станат съсобственици в ЦСКА, чрез акции на клуба, които ще бъдат пуснати на пазара. Искам да благодаря на всички фенове, които в последните 10 дни ме молиха да помагам."

"Няма да е лесно, защото тръгваме с огромен пасив, но ние приемаме наследството и продължаваме пътя си. Групата „червени шампиони” се състои от около 50-ина човека, сред които има бивши дейци на клуба, бизнесмени със страст към „червения” отбор, бивши футболисти, легенди и други. Сред тях няма хора, участници в сдружението „ЦСКА Възраждане”, а сделката няма никаква връзка и със загубеното дело от Прамот Митал”, уточни Лупи, който бе запитан как ЦСКА може да има високи цели, без треньор и окомплектован състав броени дни преди старта на първенството в „А” група:

„Нещата са тежки, защото съставът не е окомплектован и на практика нямаше никаква лятна подготовка. Ако всичко се подпише утре, ще има нов треньор и очаквам за около седмица да се спретне един достатъчно добър състав и в първия мач срещу Локомотив (Пд) да върнем „армейската” чест."

"Утре окончателно ще бъде избистрен отговорът на въпроса за треньора, но щом говорим за „червени шампиони”, явно става дума за Стойчо Младенов. Все пак той стана за последно първенец с „червените” и то с 16 точки преднина, през 2008 година. Тогава феновете на ЦСКА бяха излъгани, защото ни бе отнет лиценза незаконно, за което има и документи, и решение на съда. Както ни взеха лиценза без абсолютно никакво правно основание, така днес можеше да стане беля. Сутринта се събрахме и решихме, че не можем да поемем риска с ново дружество и прехвърляне на клуб, което можеше да доведе до отнемане на лиценза от Българския футболен съюз. Затова и се стигна до тези бързи преговори”, допълни Томов.

Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев