1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Александър Тодоров: Стойчо Младенов прие да стане треньор, Майкъла няма да остане в ЦСКА

Александър Тодоров: Стойчо Младенов прие да стане треньор, Майкъла няма да остане в ЦСКА

„Хората зад нас ще излязат на светло едва след окончателния край на преговорите”

Александър Тодоров: Стойчо Младенов прие да стане треньор, Майкъла няма да остане в ЦСКА

Бившият изпълнителен директор на ЦСКА Александър Тодоров, който представлява групата „Червени шампиони”, хвърли повече светлина върху преговорите с настоящите собственици на клуба, бъдещите планове за тима, начинът му на управление и своята бъдеща длъжност. Той разкри също така, че Стойчо Младенов вече е приел да се завърне като старши треньор на „армейците”, а в началото на проекта неговият пост ще бъде на изпълнителен директор, докато новото дружество бъде подготвено да излезе на пазара с акции, с които ще могат да се сдобият и феновете.

„Все още нямаме сделка, но се надявам до края на деня да имаме предварително споразумение. Трябва да се направят много неща, но най-важното е, че ЦСКА ще го има”, заяви Тодоров.

„Утре „Титан” може да се обърнат на 180 градуса и да стане нещо друго. При тях е малко „хем боли, хем сърби”. Заемите им към НАП са обезпечени с техни земи, но вече сме се договорили с тях да им ги върнем и ще изпълним това си задължение. Ние никога не сме се натискали да купуваме ЦСКА, но след провалените опити с Гриша Ганчев и Христо Стоичков, се появи угрозата клубът да спре да съществува. Затова аз направих една инициатива и започнахме разговори. Впоследствие Александър Томов също се намеси, той има много контакти, изчистихме концесията и в петък започнахме преговори.”

Хората зад нас искат да излязат на светло едва, когато сделката стане факт. Нужните за клуба на първо време 15 млн. лв. не са проблем за тези хора, те са сериозни бизнесмени, фенове на клуба. Иначе ЦСКА ще стане публично акционерно дружество, като първоначално наличните акции ще бъдат разделени между 7 човека, от едрия бизнес, а след време ще пуснем емисия от акции и феновете ще могат също да си купят такива.”

„Ще има управителен съвет и изпълнителен директор, ще се взимат колективни решения. Водят се разговори с едни стабилни спонсори, които на практика да поемат издръжката на ЦСКА. Даже в момента се водят преговори, със западни фирми, ще си има годишен бюджет и така, както е в цял свят, ще се управлява чрез акционери в клуба. Иначе няма политици в проекта, затова няма да зависим от това кой е на власт.”

Делото с Прамот Митал е фиктивно, но той е много обиден на България и на това правителство, включващо ДПС и БСП, така че не попада в групата „Червени шампиони”. Сред тези хора няма чужденци, но пак казвам, че в момента се водят спонсори с една-две сериозни западни фирми, които да бъдат спонсори."

"Политиците помагат на футбола в България. Някои хора скоро ще подписват договори с „Газпром”, ако това не е държавна намеса…
Иначе „Газпром” няма да влиза в ЦСКА. Футболът е хоби за богати хора, а всичко това го правим от любов към ЦСКА”, каза той в ефира на БНТ.

Аз съм бил изпълнителен директор и като гледам документацията, някои проблеми стоят още от мое време. Засега не съм мислил за някаква роля, но може би ще бъда изпълнителен директор за известно време, докато подготвим дружеството за излизане на борсата за свободна продажба на акции. Най-вероятно Георги Илиев и настоящите управленци в ЦСКА, няма да останат.

Говорили сме със Стойчо Младенов да стане треньор. Той се съгласи и прие, само остава да подпишем предварителното споразумение. Работили сме с него, знаем неговите желания, но всичко ще бъде в движение. ЦСКА няма да изпадне, защото понякога юношите играят доста по-добре от някои звезди.”

Относно Стоичков, той засега сам се откъсна от проекта. Поддържаме някакви контакти с него, но нека да се финализира проектът и да се знае, че ние сме собственици, а след това ще изясним нещата. Според мен „Титан” не се появиха чрез Бойко Борисов, а темата с лиценза е вече изчерпана”, допълни Тодоров.

Станислав Генчев: Левски не заслужаваше да загуби от Ботев (ВИДЕО)

Треньорът на „сините“ коментира загубата в Пловдив

Керкез посвети на феновете победата над Левски

Треньорът на Ботев Пловдив коментира драматичния успех в дербито

Томаш: Проблемът беше на терена! Върнахме се в първи клас!

Треньорът на ЦСКА бе много бесен след поражението от новака Септември

Томаш дръпна здраво конско на играчите след резила

Треньорът бе бесен от играта срещу Септември

Митов: Резултатът можеше да бъде по-изразителен за нас

Треньорът на столичния Септември бе на седмото небе

Бившият треньор на ЦСКА Саша Илич бе уволнен от Пари НН (ВИДЕО)

Руският клуб изписа сърбина за слаби резултати

ПРОВАЛ ЗА ЛЕВСКИ! 10 от Ботев  (Пд) удариха "сините"(ВИДЕО)

Трибуле с победен гол за Ботев (Пд) в 87-ата минута

СЕНЗАЦИЯ! Септември удари ЦСКА с 1:0 (ВИДЕО)

Провал за ЦСКА на "Васил Левски"

Новият треньор на Берое: Целта ни е да сме в Топ 8 и да си гарантираме спасението

Хосу Урибе осъзнава на какво място е попаднал