Бербатов може да се откаже от детска школа в София

Футболистът на среща с Фандъкова да разбере иска ли градът академията му

Бербатов може да се откаже от детска школа в София

Иска ли София бъ­дещата футбол­на академия на Димитър Бербатов да е в столи­цата, или не? От­говорът на този въпрос са търсили вчера нападателят на Фулъм Димитър Бербатов и мениджърът му Емил Данчев на среща с кмета на София Йорданка Фандъкова. Срещата се е състояла по искане на Бербатов.


Преди повече от месец Бербатов внесе писмо в об­щината за инвестиционно на­мерение. В него той изразява желание да направи детска футболна академия на място­то на конната база в Борисовата градина с 2 игрища на естествена трева. Няколко пъти той лично и мениджъ­рът му представиха идеята си пред общинските съветници от различни комисии към СОС. Тогава обаче някои от тях се възпротивиха на идея­та школата да е на мястото на базата, поискаха да се намери друг терен и Бербатов да се яви на конкурс, като се даде възможност и на други да участват в процедурата. Оттогава по проекта няма дви­жение.

„Не става въпрос за проти­вопоставяне на един спорт с друг, а дали изобщо мястото на конната база е в Борисовата градина и това база ли е в действителност или манеж. Реализацията на този проект може да се превърне в модел, при който общината да предоставя бази на други изяве­ни таланти или спортни фе­дерации за развитие на детския спорт. Ако някой иска да изгради конна база, общината също ще съдейства.

Затова Столичният об­щински съвет трябва да на­мери разумно решение, да прецени къде е мястото на академията и базата и да под­крепи всички, които искат да развиват детския спорт", подчерта Фандъкова.

Според нея с фондацията си Бербатов е доказал, че пома­га на талантливи българчета и идеята за футболна акаде­мия имала същата цел.

„Какво по-хубаво от това великите спортисти на Бъл­гария да искат да помагат и да развиват детския спорт в ро­дината си. Ще се радвам, ако има и други желаещи да го направят", посочи Фандъко­ва.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки