1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Поне 50 фирми ще участват в издръжката на ЦСКА

Поне 50 фирми ще участват в издръжката на ЦСКА

Новите инвеститори вадят 10 милиона лева за най-належащите плащания

Поне 50 фирми ще участват в издръжката на ЦСКА

Поне 50 фирми са заявили готовност да участват в из­дръжката на ЦСКА. Тяхното условие е само едно - "Титан" да не участва в управлението на клуба - нито пряко, нито косвено чрез свои хора. А то­ва ще се случи от днес. Този следобед се очаква да бъде подписан предварителен до­говор за продажбата на ЦСКА. Това трябваше да стане факт още вчера, но както и се предполагаше, са се появи­ли доста неща за доуточнява­не.

Разговорите се водят между Александър Тодоров, който представлява групата "Червени шампиони", и Иво Иванов. Процесите обаче са необратими и връщане назад няма. Сделката ще бъде офи­циално обявена до часове.

"Предварителен договор все още няма", заяви вчера в 19:00 пред "Тема Спорт" Александър Тодоров, който ще е изпълнителен директор на ЦСКА в следващата около ед­на година и ще подписва всич­ки документи.

Изключително много биз­несмени са заявили пълна го­товност да дават суми от порядъка между 30 000 и 120 000 лева на година. До вчера техният брой бе 52, но е твърде възможно да нарасне. Само от тях клубът би могъл да си осигури около 5 милиона лева на година.

Засега е планирано 7 едри бизнесмени да държат акции­те, но техният брой може да падне на 5 или 6. Именно те ще осигурят 10 милиона лева веднага, чрез които клубът да погаси най-спешните си задъл­жения - към НАП, заплати на служители и други. Между се­демте инвеститори има два­ма водещи индустриалци.

Сред компаниите, които са готови да спонсорират ЦСКА (б.а. - извън кръга от 7 едри биз­несмени и по-малките 52 фир­ми), е и един мощен германски строителен консорциум.

Ролята на Александър То­мов? На този етап не е плани­рано бившият президент на

 

ЦСКА Александър Томов да участва под каквато и да е форма в управлението на клу­ба. Засега той демонстрира активност и вероятно има някакъв дългосрочен план. Но едно е сигурно - той нито ще дава пари, нито ще управля­ва. Томов обаче е преговарял с част от хората, които ще финансират ЦСКА. Със сигур­ност Лупи има някаква стра­тегия, за която ще се разбере на по-късен етап.

Важно е да се уточни, че зад промените в ЦСКА няма и най-бегъл политически привкус въпреки заявените наме­рения за помощ.

С покриването на огромна част от задълженията клубът ще избегне опасността да започне първенството с минус 6 точки. Освен това ЦСКА ще се надява на амнистия от УЕФА заради отказа си да уча­ства в Лига Европа през този сезон. Червените са на мнение, че могат да избегнат евентуално наказание за ли­шаване от право да уча­стват в евротурнирите за срок между една и три годи­ни. Юристите смятат, че има не малка вероятност та­зи санкция да не бъде приложе­на, за което ще представят и съответна солидна аргумен­тация. Тук обаче ще се наложи и съдействие от страна на БФС.

Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев