Първа победа за ЦСКА в контролите, младоците биха Марек с 2:0 (ВИДЕО)

"Червените" играха в Дупница, а по същото време клубът се сдоби с нови собственици

Първа победа за ЦСКА в контролите, младоците биха Марек с 2:0 (ВИДЕО)
ЦСКА записа първа победа в предсезонните контроли след 2:0 над Марек в Дупница, но по време на мача стана ясно, че „червените” вече имат нов собственик и могат по-спокойно да очакват бъдещето. Любослав Войнов със страхотен шут от дистанция и през първата част и Томи Костадинов през втората бяха точни за „армейците”.

За ЦСКА това бе дебютен успех в лятната подготовка след двата фалстарта под ръководството на Христо Стоичков – 1:1 със Светкавица и 1:3 от Славия.

Днес в Дупница „армейците” бяха водени от Сашо Борисов, но се очаква още утре новите собственици от „Червени шампиони” да върнат Стойчо Младенов на поста старши треньор.

ЦСКА за първи път от много време насам излезе на терена само с един чужденец – бразилецът Марсиньо и 10 млади български момчета.

Марек започна по-добре мача, но нисък диагонален удар мина на метър от вратата на Анатоли Господинов. После дупничани имаха и претенции за дузпа, но те правилно не бяха уважени.

ЦСКА показа по-добра игра след 15-ата минута. Карачанаков леко се активизира и след няколко финта пусна за Васил Попов на фланга, но нямаше кой да засече неговото центриране отдясно.

Съдията спря мача в средата на първата част, за да даде кратка почивка за глътка вода на футболистите. Веднага след подновяването Марсиньо и Долапчиев направиха добро двойно подаване, но бразилецът стреля високо над целта.

Някъде в тези минути от София долетя и новината, че ЦСКА има нови собственици, след като сделката между „Титан” и „Червени шампиони” бе обявена публично.

Сякаш тази новина вдигна тонуса в играта на ЦСКА и „червените” поведоха от нищото. Любомир Войнов получи подаване, завъртя се към вратата и с тупалка в долния ляв ъгъл матира вратаря Белчев за 1:0.

До почивката Марсиньо навърза трима и стреля високо в аут, а Карачанаков затрудни вратаря от пряк свободен удар, но Белчев успя да избие отблизо и добавката на Долапчиев.

След паузата бяха извършени доста смени и това доведе до лек хаос на терена.

Все пак след мудна игра в началото на втората част, ЦСКА успя да удвои.  Богомил Христов изведе с отличен пас Томи Костадинов и бившият играч на Литекс и Лудогорец не сбърка сам срещу вратаря за 2:0.

Сашо Борисов пък направи интересна рокада на своите вратари. И тримата – Господинов, Стойчев и Черни, пазиха по половин час в мача.

До края ЦСКА изпусна да вкара още голове, а Марек не успя да стигне до почетно попадение и контролата завърши 2:0 за „армейците”.

Марек - ЦСКА 0:2
0:1 Войнов '34
0:2 Костадинов '58
Марек: Белчев, Горанов, Пидев, Виячки, Николов, Андонов, Тончев, Илиев, Генов, Янчев, Георгиев
Треньор: Румен Стоянов

ЦСКА: 1. Господинов, 21. Василев, 25. Грънчов, 30. Попов, 19. Войнов, 14. Хаджиев, 8. Дюлгероив, 18. Чочев, 71. Карачанаков, 9. Марсиньо, 45. Долапчиев
Треньор: Сашо Борисов
 


90'  Край на мача! Марек - ЦСКА 0:2!

89'  По-активна игра на ЦСКА в заключителните минути на мача. Петър Петров стреля, а вратарят Младенов спасява.

80'  Петима нападатели на ЦСКА изскочиха срещу трима бранители на Марек, но Петър Петров игра егоистично и стреля в тялото на един от защитниците.

74'  Защитник на Марек избива с глава центриране на Томи Костадинов, а после Войнов стреля неточно от дистанция.

65'  Милен Кикарин замени Васил Попов в редиците на ЦСКА.

60'  Нова вратарска смяна в ЦСКА. Стойчев излиза и отстъпва място на Томас Черни.

58'  ГОЛ ЗА ЦСКА - 2:0!!! Богомил Христов изведе отлично Томи Костадинов, а младият халф се разписа за 2:0 в полза на ЦСКА!

57'  Марсиньо и Карачанаков напускат игра, влизат Петров и Димитър Благов.

55'  Вяла игра в първите 10 минути на втората част. Сякаш и играчите повече мислят за случващото се в ЦСКА извън терена.

51'  Резервният вратар на ЦСКА Стойчев направи грешка, но дупничани не се възползваха и пропуснаха добра възможност.

46'  Томи Костадинов и Богомил Христов влизат в игра на почивката за ЦСКА.

46'  Екундайо Джаейоба влиза в игра за Марек. 

46'  Начало на втората част!

 



45' Край на първата част! Марек - ЦСКА 0:1, но голямата новина е, че ЦСКА вече на практика е собственост на "Червени шампиони" след сделката с "Титан".

42'  Карачанаков стреля коварно от пряк свободен удар в долния ляв ъгъл, вратарят Белчев изпусна топката, но бе много близо до нея и блокира добавката на Долапчиев!

37'  Страхотен рейд на Марсиньо, който навърза трима и стреля силно по диагонала и вратарят извади късмет, че топката мина на сантиметри над гредата!

34'  ГОЛ ЗА ЦСКА!!! Войнов от далечна дистанция намери долния ляв ъгъл на Белчев за 1:0!!!

31'  ЦСКА сменя своя вратар още след половин час игра. Стойчев влиза на мястото на Господинов.

30'  Контролата тече, но ГОЛЯМАТА НОВИНА Е ФАКТ! ЦСКА ИМА НОВИ СОБСТВЕНИЦИ, "ТИТАН" ПРОДАДЕ КЛУБА НА "ЧЕРВЕНИ ШАМПИОНИ"! Повече по темата четете ТУК!

29'  Васил Попов умело чисти хитър пас в коридор зад защитата на ЦСКА.

27'   Остро и ниско центриране на Марсиньо е избито от бранител, но съдията дава аут.

26'  Двойно на скорост между Марсиньо и Долапчиев, бразиелцът стреля от движение, но праща доста над вратата.

25'  Пряк свободен удар за Марек по десния фланг, но топката е центрирана право в ръцете на Господинов.

23'  Точно в средата на първата част съдията спря играта, за да могат двата отбора да пийнат вода. По трибуните пък прииждат още хора.

20'  Още една атака на ЦСКА отдясно завърши с центриране, защитник чисти назад с глава, топката падна на крака на Хаджиев, но той не я нацели добре - аут.

18'  Карачанков прави серия финтове, подава на Попов, който центрира остро отдясно, но няма кой да засече с глава около точката на дузпата и защитник чисти.

16'  Силен удар от 22-3 метра лети високо над вратата на ЦСКА.

14'  Бърза атака за Марек, играч на дупничани е изведен добре, но защитник го спира. Претенции за дузпа, съдията на отсъди нищо.

13'  Грънчов отне топката и се впусна в нетипичен пробив и логично загуби.

11'  Финт и добро центриране отдясно по атаката на Марек, но нападател на нацели топката от въздуха и комично се размина с нея.

10'  Слънчево време в Дупница и прилична агитка по трибуните за тази неочаквана контрола.

9'  Дюлгеров прави нарушение, силен удар в стената, топката направи парабола, но Господинов без проблеми лови.

8'  Хубава атака на Марек и удар по диагонала, топката минава на метър от лявата греда на Господинов!

1'  Начало на контролата Марек - ЦСКА! Съдия на мача е Йонко Гергов.

0'  Сашо Борисов ще води днес ЦСКА. Румен Стоянов е треньорът на Марек.

0'  Ето и състава на Марек: Белчев, Горанов, Пидев, Виячки, Николов, Андонов, Тончев, Илиев, Генов, Янчев, Георгиев
Резерви: Младенов, Николов, Пашкулев, Томов, Апостолов, Габеров, Кралев, Йордаов, Спасов, Джаейоба

0' Вече е ясен съставът на ЦСКА: 1. Господинов, 21. Василев, 25. Грънчов, 30. Попов, 19. Войнов, 14. Хаджиев, 8. Дюлгероив, 18. Чочев, 71. Карачанаков, 9. Марсиньо, 45. Долапчиев
Резерви: 12. Черни, 85. Стойчев, 2. Божилов, 3. Кикарин, 6. Стоянов, 16. Витанов, 10. Костадинов, 20. Христов, 26. Илянов, 28. Петров, 31. Благов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки