1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Много нерви, два червени картона и първа Суперкупа за Берое след дузпи срещу Лудогорец (ВИДЕО+СНИМКИ)

Много нерви, два червени картона и първа Суперкупа за Берое след дузпи срещу Лудогорец (ВИДЕО+СНИМКИ)

Редовното време завърши 1:1, а при наказателните удари заралии се наложиха с 5:3

Много нерви, два червени картона и първа Суперкупа за Берое след дузпи срещу Лудогорец (ВИДЕО+СНИМКИ)
Отборът на Берое спечели първа Суперкупа на България в историята си, след като днес се наложи с 6:4 над Лудогорец след изпълнение на дузпи. Редовното време на стадион "Васил Левски", където имаше едва 1500 човека, завърши наравно 1:1, а при дузпите "зелено-белите" победиха с 6:4. 
 
Мачът като цяло бе доста нервен, а двата тима го завършиха с по 10 човека, след като първо Дяков бе изгонен в 59-ата минута, а след това в 65-ата Стойчев последва примера му. 
 
Иначе Венци Христов откри резултата в 27-ата минута, а Светослав Дяков изравни в даденото от рефера продължение. При дузпите в грешник на "орлите" се превърна Марселиньо, който при третия удар от бялата точка за разградчани стреля над вратата.
 
Двубоят пък започна с отлична възможност за заралии, след като още в 3-та минута Георги Андонов намери Здравко Илиев в дясната част на наказателното поле, вторият стреля, но топката срещна напречната греда.
 
Въпреки тази възможност началото на срещата бе малко скучно, като следващата интересна ситуация дойде в 26-ата минута, когато "зелено-белите" пожелаха дузпа за игра с ръка на Мишел Платини, ала такава не бе отсъдена. 
 
Така дойде 27-ата минута, когато Каядо проби по десния фланг и центрира меко в пеналта, където Христов засече с глава, топката се отклони леко от Мантула и влезе в мрежата на Владо Стоянов за 1:0.
 
След попадението "орлите" овладяха инициативата и в 36-ата минута Иван Стоянов бе изведен елегантно в наказателното поле, стреля по земя, но топката срещна лявата греда на Караджов.
 
След това положение играта се поизнерви и зачестиха острите влизания в центъра. В 38-ата минута Берое можеше да нанесе втори тежък удар на разградчани, след като Венци Христов надбяга Мантула и получи в наказателното поле, стреля силно с левия крак, но кълбото профуча над вратата.
 
Така се стигна до даденото от рефера продължение, когато шампионът на България съумя да възстанови статуквото. Тогава Ешпиньо центрира от фаул, Платини стреля с глава, Караджов спаси, но топката отиде в непокрития Дяков, който от няколко метра не сбърка за 1:1.
 
Втората част започна изключително нервно, като само за първите 20 минути играчите на двата тима получиха 7 жълти картона без да има нито един изстрел към двете врати. 
 
В 59-ата минута капитанът на Лудогорец Светослав Дяков остави своите с човек по-малко след втори жълт картон, но в 65-ата Борислав Стойчев последва примера му и заралии също останаха с 10 души. 
 
В 66-ата минута пък Ешпиньо центрира от фаул, Марселиньо засече с глава, но над вратата. 7 по-късно Иван Стоянов засече с глава центриране на Ешпиньо от фаул, ала кълбото премина встрани от вратата. 
 
В ответната атака Андонов стреля много опасно от дистанция, но топката премина близо до лявата греда на Владо Стоянов.
 
До края на двубоя се запомни само слаб удар на Иван Стоянов в даденото от рефера продължение, но резултатът остана 1:1 и така сблъсъкът трябваше да се реши след изпълнение на дузпи. 
 
При изпълнението на дузпи беройци показаха завидни нерви и не пропуснаха нито един от петте си наказателни удара, докато Марселиньо шутира неточно при третата дузпа за Лудогорец и така "зелено-белите" спечелиха първата си Суперкупата на България в историята. 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА И ОТ НАГРАЖДАВАНЕТО НА БЕРОЕ ТУК!
 
Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев