Майкъла постави под съмнение сделката за ЦСКА (+ВИДЕО)

"Всичко ще бъде факт, когато има документи черно на бяло, парадоксално е, че проблемите на ЦСКА започнаха от същите тези хора"

Майкъла постави под съмнение сделката за ЦСКА (+ВИДЕО)
Георги Илиев-Майкъла използва може би последните си часове като шеф в ЦСКА, за да разясни какво е положението в клуба. Той обяви, че сделката за ЦСКА може да се счита за напълно сигурна едва когато има черна на бяло документи, подписани от „Титан”, „Червени сърца” и адвокатите.

След мача Лудогорец – Берое за Суперкупата, Майкъла бе запитан от репортер на Novsport.com дали счита сделката за приключена.

„Всеки клуб има задължения, в бизнеса е така. Ако те устройва купуваш, ако не те – не купуваш. Надявам се, че всичко ще бъде добре от утре. Аз не мога да кажа, че е факт сделката. Сделката е факти, когато адвокатите и собствениците покажат документи, които са подписани от двете страни. В България е много трудно и винаги има нещо, което не се знае. Виждате, че 40 дни има непрекъснати обрати около ЦСКА. Надявам се, че вече няма да има, надявам се, че вече са сериозни намеренията им”, заяви изпълнителният директор на „червените”.

Той разкри, че днес никой от играчите без договор не е подписал такъв, но това е било направено умишлено, за да се изчака преценката на новите управници и новия старши треньор – най-вероятно Стойчо Младенов.

„ЦСКА е добре, Какво да се спасяваме? Вече имаме нови собственици, от утре може би трябва вече да е Стойчо Младенов треньор. Новите ще си кажат какви промени ще правят. Даже днес отказахме да подпишем договори с футболистите, които имаме в момента, защото знаете, че утре като дойде нов треньор може да иска други футболисти”

За собственото си бъдеще на „Армията” Майкъла отговори малко чепато и изказа резерви към новите собственици от „Червени сърца”, водени от Александър Тодоров и Сашо Томов:

„Александър Тодоров пък дали мисли, че ние искаме да останем. Зависи от много неща дали искаме да останем. Нека първо той ни пита дали искаме. Това не зависи от мен, а зависи какво искат те да правят там и да не е пак за 6 месеца. Защото знаете, че проблемите започнаха точно от там, когато ЦСКА стана шампион с 16 точки. Но все пак едно спасение за ЦСКА е това, ако наистина те поемат сериозно да се занимават. Наистина е трудно хора, които са направили такива гафове да разчитат на сериозно отношение от ЦСКА и феновете, но може би нещата са се променили и няма да повтаряме вече тези грешки. ЦСКА е без алтернатива, ЦСКА и Левски са нивото в България, всичко друго е временно, ЦСКА винаги ще се представя добре, който и да играе там и който и да е треньор, защото това е ЦСКА, Стойчо Младенов е един много сериозен треньор, никога не сме имали проблеми с него, а със заплатите там, които се даваха, Надявам се договорите този път да са обвързани с някакви успехи”.

Майкъла коментира, че е бил изненадан и огорчен от отношението на Христо Стоичков към ситуацията в клуба.

„Не мога да си обясня реакцията на Христо Стоичков, страшно много разчитахме на него, ЦСКА разчиташе на него, защото той е иконата на клуба. Неговото място е в ЦСКА и той щеше да върне доверието в ЦСКА и феновете. Не очаквах такава реакция от него, може би са го подвели хроата около него, там кръгът. Не съм бил на преговорите, но там сред тези хора са били Гриша Ганчев... сериозни хора има около него, не знам защо се отдръпнаха от ЦСКА. Това, което той искаше – чист отбор без задължения, имаме го и това! Имаме и отбор, който е чист с 3 млн. в сметка без никакви задължения. Сега имаме и втори. За ЦСКА това е тежка абдикация и него очаквах аз.”

Той нападна и държавата, като поиска базите на ЦСКА да бъдат дадени безвъзмездно на клуба.

„За мен е по-важно да се спре този рекет върху ЦСКА от държавните учреждения и най-вече от спортното министерство. За тези наеми сега от Военното, които дойдоха – няма клуб, който да плаща наеми. И нека да бъдем конкретни – ЦСКА плати 2,4 млн., единвтеният клуб в България и продължават някакви концесии и някакви договори, Моят апел е към правителството да прехвърлят на ЦСКА стадиона и Панчарево без никакви условия. Апелирам да има равни условия и ЦСКА да не бъде ощетен”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки