Сензациите в пресата днес: Николай Митов изхвърча от Левски

И още: Левски се отказа от халф на Тотнъм, Лудогорец взима втори румънец

Сензациите в пресата днес: Николай Митов изхвърча от Левски

Сензациите в пресата днес: 

”Тема Спорт”: Николай Митов изхвърча от Левски

Левски почти сигурно ще има нов треньор в началото на следващата седмица. Шансовете на Нико­лай Митов да запази поста си са минимални, дори „сините” да елиминират днес Иртиш и да продължат във втория квали­фикационен кръг на Лига Евро­па. Собственикът на клуба То­дор Батков вече е вдигнал мерника на наставника. Въпре­ки че именно босът прибърза с назначаването му за постоян­но, сега има друга позиция.

Контрактът на Митов, който замени на поста Илиан Илиев в средата на април, бе до края на миналото първен­ство. След победата над Лудогорец с 1:0 обаче Батков, воден от емоцията, се изпъна пред медиите и заяви, че му удължава договора. И въпреки че „сините” не спечелиха тит­лата, а я загубиха в последния кръг срещу Славия, адвокатът удържа на думата си.

Батков обаче вече съжалява. Сега той е убеден, че след постната продукция срещу Иртиш на „Герена" на Левски му трябва промяна. „Сините” се мъчиха цял мач и не успяха да вкарат гол на шестия в Казахстан. Затова босът вече е започнал сондажи за нов треньор на отбора, който да замени Ми­тов след завръщането на ти­ма от Павлодар.

Новият нас­тавник трябва да има на раз­положение една седмица преди старта на първенството. Ако Левски елиминира Иртиш, то на 18 юли, четвъртък, му предстои мач от втория ква­лификационен кръг на Лига Ев­ропа срещу босненския Широ­ки Брег.

”Тема Спорт”: Левски се отказа от халф на Тотнъм

Ръководството на Левс­ки се е отказало от привличането на офанзивен халф от Тотнъм, разб­ра "Тема Спорт". Става въп­рос за испанеца Кристиан Себайос. Той е роден на 3 декември 1992 година в Барсе­лона.

Младокът започва да тренира в школата на каталунците, но през лятото на 2011 година преминава на "Уайт Харт Лейн". 173-сантиметровият играч, който може да играе и като напа­дател, обаче не успява да се пребори за място в първия състав на „шпорите”. Затова те са се свързали с ръковод­ството на Левски и са пред­ложили Себайос под наем за един сезон.



Единственото изискване на клуба от Вис­шата лига е било „сините” да плащат половината от зап­латата на футболиста. За услугите му от „Герена" е трябвало да му превеждат по 7500 евро всеки месец. Николай Митов е решил да не го ангажира, а вместо това да предложи конт­ракт на чист нападател - Цветан Генков.

На „Герена" пък все още правят неуспешни опити да привлекат класен централен защитник. Такъв ще бъде взет, дори днес Левски даотпадне от Иртиш от евротурнирите. Случи ли се това обаче, „сините” футбо­листи сериозно ще си изпа­тят. Тях ги чакат рекордни глоби.

Снощи TV 7 успя да се пре­бори за излъчването на ре­ванша с казахите. Мачът в Павлодар е от 16:00 часа бъл­гарско време и ще бъде пре­даван пряко по медията.

”Тема Спорт”: Лудогорец взима втори румънец

Лудогорец може да се сдобие с още един нов футболист, научи "Тема Спорт". Разградчани проя­вяват интерес към бившия румънски национал Ромео Сурду. Външният полузащит­ник е свободен агент, след като прекрати договора си с кипърския Аполон Лимасол.

В момента Ивайло Петев има на разположение само трима типични флагови играчи -Михаил Александров, Иван Стоянов и Мирослав Иванов. Вариант за тази позиция обаче са още Фабио Еспиньо и Димо Бакалов.

29-годишният Сурду започва кари­ерата си в тима от род­ния си град Брашов. Той изигра 66 ма­ча за отбора, в които реа­лизира 18 по­падения. През 2005 година крилото преминава в ЧФР Клуж, но остава само две го­дини и се озовава в Стяуа. За „червено-сините” Ромео запис­ва 65 срещи за първенство, в които вкарва 9 гола. Той вли­за с отбора и в групите на Шампионска лига през сезон 2007/08, където не пропуска нито един мач.



В края на престоя си в гранда от Буку­рещ Сурду се засича с Вален­тин Илиев. Малко преди сре­щите с ЦСКА от Лига Европа през август 2011 г. той пре­минава в Рапид Букурещ, къ­дето игра до декември 2012 година. Заради тежкото фи­нансово състояние на клуба външният халф напуска и под­писва с Аполон Лимасол, с кой­то през този сезон печели ку­пата на страната. Любо­питно е, че именно по също­то време Лудогорец взе Неманя Милисавлевич от Рапид.

Интерес към Сурду има и от Анортозис Фамагуста. В клуба той може да се събере с бившите си съотборници Джорже Галамац, Дан Алекса и Джулиано Спадакио. Разградчани също разполагат с футболисти, които са добре познати на Ромео - Витиня и Козмин Моци. С последния той се познава отлично от националния отбор на Румъния. Към 29-годишния играч има запитвания още от Бел­гия, Франция и Италия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки