Футболът се завръща в Бяла Слатина, феновете създадоха нов Чавдар

Преди две години ПФК Чавдар Бяла Слатина фалира и в продължение на 24 месеца действаха само ДЮШ към клуба

Футболът се завръща в Бяла Слатина, феновете създадоха нов Чавдар

Футболът в Бяла Слатина отново е жив! След решение от 4-и юли 2013 година на Врачанския окръжен съд, беше регистриран новият футболен клуб - ФК Чавдар 1957 (Бяла Слатина).


Както е известно, преди две години ПФК Чавдар Бяла Слатина фалира и в продължение на 24 месеца действаха само ДЮШ към клуба. Преди няколко дни обаче бе създаден нов клуб, който ще стартира от най-ниската дивизия в България.

Учредители на клуба са 35 души - запалени фенове на футбола в града и в частност на фалиралия славен ПФК Чавдар. Клубът е регистриран по Закона за юридическите лица с нестопанска цел като сдружение, развиващо обществено полезна дейност.

Беше приет Устав и емблема на клуба, избрани бяха членове на Управителен съвет и Контролен съвет. В управителния съвет на новия клуб влизат следните лица: Пламен Димитров, Иван Иванов, Николай Цановски, Филип Зуберски, Борислав Борисов, Косто Андонов, Цветан Николов, Янко Аспарухов, Пламен Йотов, Румен Костов, Бойко Богданов и Веселин Недков. За председател на Чавдар 1957 беше избран Пламен Димитров - експерт в отдел "Местни данъци и такси" при Община Бяла Слатина, а за председател на Контролния съвет беше избран Евгени Ангелов - директор на ОУ "Христо Смирненски" в град Бяла Слатна. Останалите членове на контролния орган са Данаил Иванов и Стефан Костов.

Взе се решение встъпителният членски внос за календарната 2013 година да бъде в размер на 20 лева, а от следващата 2014 година редовният членски внос да бъде в размер на 60 лева годишно, платим еднократно или на две равни вноски от по 30 лева, платими съответно до края на 31 януари и до 31 юли всяка година.

Идеята на учредителите е да се възроди футбола в Бяла Слатина, който осиротя след като преди 2 години ПФК Чавдар се отказа от участие в "Б" Професионалната група, а след това последователно отказа участие във "В" Северозападна АФГ и Врачанската "А" Областна група. На свое заседание преди броени дни, Управителният съвет реши, че ще следва твърдо политиката на налагане изключително на местни кадри, предимно футболисти в юношеска и младежка възраст, като новият клуб възнамерява да започне участие от най-ниското ниво - Врачанската "А" Областна група. За целта цялата ДЮШ на фалиралия ПФК Чавдар ще трябва да премине на практика към новосформирания клуб, тъй като и без това съвсем скоро ще се пристъпи към ликвидация на ПФК Чавдар, към който всъщност принадлежат формациите на ДЮШ, участвали в първeнствата на зона Враца за изминалата спортно-състезателна 2012-2013 година.

За старши-треньор на мъжкия тим бе определен Светлин Савчев - Етката, а за треньори в ДЮШ - Николай Николов, Борислав Борисов, Косто Андонов и Валери Павлов. За административен директор беше избран върлият фен, известен на всички в града като Иван Къдравия - Иван Иванов. Обсъжда се възможността пост да получи и Анатоли Тонов-Тоци, който да отговаря за спортно-техническите въпроси на всички нива в клуба.



Новият шеф на клуба Пламен Димитров даде интервю за клубния сайт www.pfcchavdar.com.

- Трябва ли да Ви честитим за създаването на новия клуб? Без съмнение това е голяма новина за Бяла Слатина.


- Съдебната регистрацията на ФК „Чавдар 1957“ (Бяла Слатина) вече е факт с решение №53/04.07.2013 г. на Врачански окръжен съд. Няма съмнение, че е голяма новина за жадните за футбол фенове в града, които с огромно нетърпения очакват старта на Врачанската „А“ областна група.

- Колко време се замисляше този проект?


- Ако Ви кажа, че не е обмислян дълго време ще излъжа. Просто сега се обединихме всички, които истински обичаме футбола в Бяла Слатина и не гоним користни цели.

- Какви бяха спънките, които забавиха учредяването, например преди година можеше също да се основе нов клуб?


- Каквито и спънки да е имало смятам да ги запазя в клубна тайна. След като сме го учредили, значи всичко е наред. Не направихме тази крачка преди година, защото имаше вариант „Дунав 98“ (Селановци) да се премести да играе на стадион „Чавдар“ и да има нещо като обединение на между двата клуба.

- Има ли оптимизъм в Бяла Слатина след като стана ясно, че новият клуб вече е факт?


- Определено има голям оптимизъм сред феновете. Постоянно ме срещат по улиците, любопитни и нетърпеливи са. По-младите любители ми пишат постоянно в социалната мрежа. Надявам се да не ги разочароваме, а напротив да ги зарадваме.


- Кое ще е нещото, което ще гледате да не повторите от предишното ръководство на тима?


- Предишното ръководство не желая да го коментирам. Няма база за сравнение. Бюджета на предния клуб беше в десетки пъти по-голям от този на сегашния, а и сега говорим за аматьорски футбол. Само ще кажа, че в новия клуб ще има прозрачност.

- Как ще накарате феновете да плащат членски внос и какви ще са изгодите за тях?


- Жителите на Община Бяла Слатина са изключително съвестни и стриктни и съм сигурен, че който има желание, а и възможност ще намери начин да си плати членския внос. А заради изгоди вече нямаме футбол почти 2 години и е несериозно да говорим, че някой може да се облагодетелства от наличието на футболен клуб в града.

- Каква ще е ролята на Община Бяла Слатина в новия ФК Чавдар 1957?


- Без помощта на общината нещата ще бъдат доста трудни, да не кажа непосилни. Все пак базата е общинска собственост и до броени часове ще бъдат уточнени всички детайли около съвместната дейност на клуба с Община Бяла Слатина.

- Има ли поставени цели пред треньора на тима Светлин Савчев?


- Единствените цели пред г-н Савчев са налагане на местни момчета и задължително присъствие на юноши – старша възраст, които да израстват покрай опитните. Той е младо и амбициозно момче, което като футболист и треньор се е стремял към челните места, независимо дали в професионалния или аматьорския футбол.

Антоан Стоянов тренира с Левски в Правец

През миналия сезон той беше под наем в Емполи

Светослав Диков се присъедини към Локо София

Таранът се завръща обратно в "Надежда"

Левски с вход свободен за следващата контрола

"Сините" се изправят срещу Септември на 29-ти юни от 18:30ч

Йордан Юруков започва работа в ЦСКА

Бившият халф на "армейците" ще е треньор в клуба

Порой отложи контролата на Черно море с Ботев (Враца)

Сблъсъкът в Тетевен няма как да се изиграе, заради обилен валеж

НАЙ-НАКРАЯ! Добри новини в Локо София

Любенов остава в "Надежда"

Ботев Пд пусна билетите за Лига Европа

"Канарчетата" приемат Марибор на 11 юли

Шеф на ЦСКА: Селекцията се прави по по-различен начин

Близо сме до някои футболисти и водим преговори, обяви Филип Филипов

И нов в Левски се прицели в титлата

Най-важната цел е да станем шампиони, обяви Алдаир

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки