Левски отново бра срам в евротурнирите! (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Сините" обаче разшириха географията, казахският Иртиш Павлодар влезе в списъка с кошмарите

Левски отново бра срам в евротурнирите! (ВИДЕО+СНИМКИ)
Левски се изложи в евротурнирите за n-ти път! Българският вицешампион написа поредната си срамна страница в своята история, след като загуби от казахския Иртиш Павлодар с 0:2 в реванша от първия (!) квалификационен кръг на Лига Европа, игран в средна Азия, и с общ резултат 0:2 напуска надпреварата, като отново цял сезон ще рита само в България.
 
Левски беше шамаросан на два пъти до 13-ата минута. Първо в 6-ата Мурзойев бе оставен непокрит, за да открие с глава. Шест минути по-късно Димов събори Бакаев в наказателното поле, получи червен картон, а домакините удвоиха своя аванс от дузпа чрез потърпевшия. С човек по-малко българският тим опита да вкара, но бойкият тим от Казахстан не му позволи да има дори и минимална надежда за някакъв обрат.  

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!
 



 
Още в 1-ата минута Иртиш беше близо до гола и само чудото спаси „сините”, които бяха в резервния си жълт екип днес. Юрин не успя да се възползва от далечно центриране и нулевото равенство се запази.
 
В 4-ата минута обаче Иртиш създаде ново положение. Таранът Бакаев, който най-много тормозеше защитата на гостите, засече късо центриране, но Пламен Илиев отрази близкия шут.

 
С третата си възможност казахския вицешампион вече поведе. Мурзоев беше оставен напълно непокрит пред вратарското поле и с фалцов удар с глава направи безпомощен Пламен Илиев, оплитайки топката в мрежата за 1:0.
 

 
Кошмарът за Левски продължи. В 12-ата минута Даниел Димов задържа и повали откъсналия се Бакаев в наказателното поле, за което получи заслужен червен картон, а Иртиш – правото на дузпа. Потърпевшият не сбърка за 2:0.







 
Сравнително бързо Левски успя да се посъвземе и да установи известен превес, но Иртиш продължи да ги пресира все така яростно.
 
В 25-ата минута тимът на Николай Митов отправи първия си точен удар. Лопес шутира от тъчлинията към близкия ъгъл, но вратарят на Иртиш успя да избие в ъглов удар.
 
В 27-ата минута стражът на домакините Котляр сбърка при изнасянето, но Родригес не успя да уцели опразнената от него врата.
 
До почивката двата отбора си размениха няколко далечни удара, повечето от които бяха неточни.

 
За второто полувреме наставникът на Левски Митов предприе две промени в своя състав. Де Карвальо и Велев замениха съответно фигуранта Силва и Рамон Лопес.
 
Гостите от София, които бяха с човек по-малко, започнаха в атака, докато домакините от Павлодар разчитаха на контрадействия. Бру и Родригес пробваха своя късмет, но безуспешно, а на другата врата Пламен Илиев не бе затруднен от опити на Юрин и Мухутдимов.    
 

 
В 56-ата минута Левски създаде най-чистите си две положения. Бомба на Де Карвальо бе неутрализирана от вратаря Котляр. Топката обаче се върна във владение на гостите, като Родригес засече от воле центриране на Де Карвальо, но отново стражът се намеси, блокирайки.
 
В 63-ата минута Кристовао Рамос проби отлично в наказателното поле. Вратарят обаче скъси ъгъла и блокира последвалия шут на гологлавото крило.

 
До края Иртиш можеше да стигне и до трети гол при една от своите контраатаки, но разконцентрираните действия на домакините запазиха мрежата на Пламен Илиев само с две топки.
 
Така „сините” претърпяха пореден крах на европейска сцена и ще съсредоточат усилията си в родното първенство… За смях и на гаргите!

  

ОЩЕ СНИМКИ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!
 
Антоан Стоянов тренира с Левски в Правец

През миналия сезон той беше под наем в Емполи

Светослав Диков се присъедини към Локо София

Таранът се завръща обратно в "Надежда"

Левски с вход свободен за следващата контрола

"Сините" се изправят срещу Септември на 29-ти юни от 18:30ч

Йордан Юруков започва работа в ЦСКА

Бившият халф на "армейците" ще е треньор в клуба

Порой отложи контролата на Черно море с Ботев (Враца)

Сблъсъкът в Тетевен няма как да се изиграе, заради обилен валеж

НАЙ-НАКРАЯ! Добри новини в Локо София

Любенов остава в "Надежда"

Ботев Пд пусна билетите за Лига Европа

"Канарчетата" приемат Марибор на 11 юли

Шеф на ЦСКА: Селекцията се прави по по-различен начин

Близо сме до някои футболисти и водим преговори, обяви Филип Филипов

И нов в Левски се прицели в титлата

Най-важната цел е да станем шампиони, обяви Алдаир

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки