Самоковлийски напусна Банско, поема ОФК Пирин?

Банскалии бесни на треньора, който си уредил нова работа зад гърба им

Самоковлийски напусна Банско, поема ОФК Пирин?

Досегашният старши треньор Йордан Самоковлийски напусна отбора на Банско с думите: "Аз бях до тук". След последната си тренировка с мъжкия отбор на ПФК Банско бившият старши треньор на тима Йордан Самоковлийски си е взел довиждане с помощниците и наличните футболисти, като е благодарил за съвместната работа. От източници от Благоевград се разбра, че той си е опекъл нещата с ръководството на ОФК Пирин и ще води отбора през новия сезон в Югозападната В група. Мълвата за напускането на досегашният старши треньор на мъжкия отбор на ПФК Банско Йордан Самоковлийски силно разгневи спортната общественост в курортния град и най-вече феновете.

След последния контролен мач, игран на терена в комплекс "Пири" членовете на фенклуба се насочиха към изпълнителния директор на Банско Красимир Горанов след като видяха, че мача се ръководеше от помощник треньора Валентин Лазаров, за да попитат къде е Йордан Самоковлийски.

"Възмутен, огорчен и изненадан съм от начина, по който се случва всичко това. В неделя вечерта се чух със Самоковлийски, тъй като от Локомотив Пловдив ни предмложиха да играем контрола, защото техният спаринг с Брегалница Щип бил пред провал. Той отказа с мотимва, че не иска Банско да бъде ползван като заместник. В един момент разбирам от треньора на вратарите Иван Христов, че старши треньорът щял да ходи в Пирин. Подобен морал не го размбирам", сподели Горанов, на който винаги нещо не му харесва в последните 6 месеца. Той допълни, че това е благодарността на Самоковлийски, който дълго време се е молил да бъде назначен на работа в Банско.

"Този човек не си знаеше параметрите на договора. Той има контракт с Банско до лятото на 2014 година, а на 1 юли тази година ми звъни и ме пита дали да идва на работа. Казах му, че има договор за още една година, той дори това не знаеше. Не обвинявам Пирин за цялата работа, въпреки че и техните действия не са коректни. Засега нищо не мога да кажа около името на евентуалния ни нов треньмор. Искам да споделя друго обаче - не е голяма загубата от напускането на Самоковмлийски, просто трябваше немщата да се случат по норммалния начин", завърши изпълнителният директор на банскалии.

Това е мнението на едната страна на този етап след като Йордан Самоковлийски не даде своето обяснение за напускането, а и не отговаря на телефонните позвънявания. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки