1. Novsport
  2. - Левски
  3. Емо Спасов: Българският футбол удари дъното

Емо Спасов: Българският футбол удари дъното

Жалко е отпадането, бих казал трагично, каза легендата на "сините"

Емо Спасов: Българският футбол удари дъното
Отпадането на Левски от Иртиш Павлодар в първия квалификационен кръг на Лига Европа е показателно за нивото на българския футбол. Мисля, че ударихме дъното вече, каза легендата на „сините” Емил Спасов в студиото на Нова телевизия.
 
Според бившия нападател Левски е изпитал голова немощ.  
 
„Опитаха се. Направи смени треньорът. Мисля, че добре се включи Де Карвальо, но пред гола сме немощни. Трудно вкарваме, което естествено не води до резултат. Иртиш се дръпна второто в дефанзивен план. Имаха и някои контри, но си пролича че техният отбор не е класа, защото един класен отбор щеше да ни вкара още 2-3 гола. Не може да шутираме точно, не можем да вкараме гол така”, коментира Спасов.
 
„Жалко е отпадането, бих казал трагично. Всичко се прави, за да играе Левски добре. Смениха се играчи и треньори. Възлагаха се надежди на новите. Вижда се, че не са се обиграли с отбора. А всичко това тежи, а мачовете на чакат”, добави той.
 

„С привличането на Сираков мисля, че нещата ще тръгнат нагоре, но е твърде кратък периодът, в който той може да направи нещо. Има футболисти с договори. Особено в дефанзивен план се вижда, че нямаме класни защитници. Трудно се намират добри футболисти”, завърши Емо Спасов.