Орешарски разпореди пълен анализ на казуса "Бояна"

Днес в Министерския съвет той се срещна с представителите на Сдружението „Граждански инициативен комитет – квартал Бояна“

Орешарски разпореди пълен анализ на казуса "Бояна"
Пълен анализ на казуса със собствеността на земите в резиденция Бояна разпореди министър-председателят Пламен Орешарски, съобщават от правителствената пресслужба. Днес в Министерския съвет той се срещна с представителите на Сдружението „Граждански инициативен комитет – квартал Бояна“ г-жа Светла Ваташка и г-н Николай Веселинов. От Сдружението запознаха премиера накратко с проблема на протестиращите граждани. Те обясниха, че става дума за около 350 декара земи, които се намират в рамките на резиденцията. Г-жа Ваташка и г-н Веселинов подчертаха, че казусът стои още от 90-те години  и са се обърнали към редица институции, имащи отношение към проблема.  „Бихме желали да има партньорство между институциите“, изтъкнаха те.
 

От Сдружението проявиха разбиране  към натоварената работа на премиера и предложиха да се създаде работна  група, която да изчисти неяснотите около собствеността на терена, като през това време да се забрани строителството върху земята. Премиерът Орешарски заяви, че ако е необходимо ще се направи инвентаризация на документацията по казуса и ще се проверят архивите. Тъй като проверката ще отнеме време, министър-председателят и представителите на Сдружението се съгласиха, че ще бъде необходима и следваща среща. 

Novsport.com припомня, че в края на миналия месец президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов представи проекта за Национален тренировъчен център, който да се разполага в Бояна. Идеята е базата да стане дом на всички 13 наши национални отбора. Отделно от това и съдийските семинари ще се провеждат в Бояна, където до 14 месеца се очаква да се появи центърът. Планът е базата да заеме площ от 60 декара, като ще струва около 15 млн. лева. Средствата изцяло са осигурени от УЕФА. Точното месторазположение е стар паркинг в резиденция Бояна, а първата копка се очакваше в следващите седмици. 
Обновеният ни младежки отбор с реми в Азербайджан

Александър Димитров даде игрови минути на всички налични футболисти

За България отново се говори с уважение

Два мача на националите върнаха част от реномето им

Георги Иванов: Работим в правилна посока

"Трябва да спечелим групата си в Лигата на нациите“

Юношите отстъпиха на Румъния в контролна среща

Националният ни отбор до 18 години загуби с 0:1

Котев: Ще дойдат и победите! Слаби отбори вече няма

Техническият директор на БФС бе доволен от проверката със Словения

Десподов: Бяхме уморени, но успяхме да се справим

"Беше тежък мач", обяви капитанът на националите

Илиан Илиев: Следващата крачка пред нас е Лигата на нациите (ВИДЕО)

Селекционерът на България остана доволен от проверката със Словения

Браво! Силна България не се даде и на Словения (ВИДЕО)

Шести мач без загуба при Илиан Илиев

Георги Костадинов: Няма как само няколко човека да дърпат отбора

"Младите натрупаха самочувствие и вече носят отговорност"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки