Конте ще води Ювентус към "историческа" трета поредна титла

Усилихме нападателната си мощ само за 9 млн. евро, което е страхотно, похвали се треньорът на шампионите

Конте ще води Ювентус към "историческа" трета поредна титла
Антонио Конте даде първата си пресконференция за новия сезон и очерта най-важния приоритет пред неговия Ювентус този сезон – трета поредна титла в Серия А.

„Бианконерите” очакват кампанията с оптимизъм след така чаканото привличане на класни нападатели в лицето на Фернандо Йоренте от Атлетик (Билбао) и Карлос Тевес от Манчестър Сити.

„Започваме този трети сезон след две невероятни преживявания. Да спечелим титлата и в третата поредна година ще бъде историческо. Но знаем, че ще е много трудно да повторим успеха. Но ако работим много, можем да постигнем нещо историческо. В изминалите две години написахме важна страница в нашата история. Върнахме си имиджа, който Ювентус винаги е преследвал”, сподели Конте на брифинга.

Той обаче гледа смело напред.

„Миналото вече не значи нищо. Трябва да имаме предвид какво сме постигнали, но не бива да лежим на стари лаври или да летим в облаците. Подсилихме се в атака доста и го направихме по невероятен начин за само 9 млн. евро. Тевес се вписва добре в нашата философия, но не номерът е от най-голямо значение, а това какво прави на терена”, коментира Конте шумните дискусии между специалисти и фенове за легендарния №10 на Алекс Дел Пиеро, който бе даден на Тевес.

Специалистът коментира и евентуална сделка между Наполи и ПСЖ за Единсон Кавани:

„Мисля, че ако ПСЖ плати 63 млн. евро за Кавани това ще бъде подарък за Наполи. Предпочитам Матадора да остане в Наполи. С него в състава обикновено ги бием”, пошегува се Конте и допълни:

„Наполи ще инвестира тези 63 млн. в играчи, още повече че сега имат и Рафа Бенитес. Той е печелил всичко като треньор и за мен е много подценяван”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки