Иля Ковалчук прекрати договора, за да се завърне в Русия

Нападателят Иля Ковалчук, избран под номер едно в драфта на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), прекрати договора си с отбора на Ню Джърси и ще се завърне в родината Русия

Иля Ковалчук прекрати договора, за да се завърне в Русия

Нападателят Иля Ковалчук, избран под номер едно в драфта на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), прекрати договора си с отбора на Ню Джърси и ще се завърне в родината Русия.

 
30-годишният хокеист се отказа от близо 77 милиона щатски долара, които трябваше да получи до края на своя контракт, подписан през 2010 година с Дяволите.
 
"Проведохме редица разговори с Иля през последната година, но той иска да напусне Националната хокейна лига. Днес това стана официално. Благодаря му от името на цялата организация. Пожелавам на него и на неговото семейство успех в бъдещите предизвикателства", заяви генералният мениджър на Дяволите от Ню Джърси - Лу Ламориело.
 
Ковалчук беше първи избор на Атланта в драфта през 2001 година, а в следващите няколко сезона той се утвърди като един от най-резултатните нападатели в НХЛ.
 
Руският национал завърши два от сезоните с над 50 гола, а четири пъти отбеляза над 40 шайби. За 11 години в НХЛ с екипите на Атланта и Ню Джърси той беше избран три пъти в Мача на звездите, след като стигна до сбор от 816 точки (417 гола и 399 резултатни игри) в 816 мача.
 
"Обмислях това решение дълго време и най-вече по време на локаута, когато бях в Русия. Исках да се завърна още през миналия сезон и Лу знаеше това. Трудно ми е да напусна отбора, защото уважавам много и него, и феновете му. Те се държаха чудесно с мен", каза Ковалчук.
Пантърс спря пропадането в седмия мач, за да вдигне Стенли Къп

Едмонтон беше на крачка от исторически обрат от 0:3, но остана с празни ръце

Седми мач ще реши съдбата на купа "Стенли"

Вижте подробности

Едмънтън намали преднината на Флорида във финала на НХЛ

Серията е 2:3

Едмънтън намали изоставането си в серията срещу Флорида (ВИДЕО)

Шаная Туейн даде тон за победата

Флорида е на победа от Стенли Къп

"Пантерите" взеха и третия мач от финалната серия срещу Едмънтън

Новият отбор в НХЛ ще се казва Юта Хокей Клъб

Феновете познаваха тима под името Аризона Койотис

Флорида е вече само на две победи от Стенли Къп

"Пантерите" победиха Едмънтън с 4:1 във втората среща от сериите

Таванът на заплатите в НХЛ се увеличава

До 88 милиона долара още от следващия сезон

Флорида поведе във финала за Купа Стенли (ВИДЕО)

След успех с 3:0 над Едмънтън

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки