1. Novsport
  2. БГ Футбол
  3. Сензациите в пресата: Сале Янкович поема Левски

Сензациите в пресата: Сале Янкович поема Левски

Чистката в ЦСКА започна, „червените” на лагер в Царско село

Сензациите в пресата: Сале Янкович поема Левски

Сензациите в пресата днес, 14 юли 2013 година:






„Тема спорт”: Сале Янкович поема Левски
Александър Янкович ще бъде обявен за новия старши треньор на Левски. Само среща на най-високо ниво между босовете на Ботев Пловдив и сините може да даде зелена светлина за преминаването на Станимир Стоилов на „Герена". Такава обаче не се очертава и сърбинът ще поеме поста от Николай Митов. Вчера Наско Сираков прати писмо до Ботев Пловдив с въпроси за условията, при които Мъри може да напусне канарчетата. Колегата му Сашо Александров отхвърли каквато и да е вероятност за някакво раздвижване.
„Темата „Левски" за мен на този етап е приключила и няма какво да кажа, тъй като в Ботев е постъпило запитване от Левски за разрешение да преговарят с мен. Такова обаче не е дадено", коментира пред „Тема Спорт" Стоилов. Така Сале Янкович остава единственият вариант пред Сираков.

„Меридиан мач”: Чистката в ЦСКА вече започна

Чистката в ЦСКА вече започна. Новият старши треньор на „червените" е казал, че не иска в отбора дошлия от Литекс Томи Костадинов. Юношата на „армейците" пристигна по време на неразбориите в тима, когато отборът бе воден от Сашо Борисов и бъдещето на 31-кратните шампиони бе неясно.  В петък ЦСКА официално се раздели с Александър Якимов, Лукас Саша, Нджонго Присо, Спас Делев, Михаил Венков, Пламен Крачунов и Владо Иванов. В понеделник Младенов ще обяви с кои футболисти ще се раздели. Това ще са поне 6-7 имена. Сред тях със сигурност няма да са младоците Венци Василев, Ивайло Чочев, Ангел Грънчов, Камен Хаджиев и Григор Долапчиев. Почти сигурно багажа от ЦСКА ще си съберат Димитър Благов, Божидар Стойчев, Любо Войнов и евентуално Петър Петров. Бившият играч на Монтана и Миньор обаче може да бъде картотекиран само за първите кръгове.

„Тема спорт”: ЦСКА на лагер в Царско село

Футболистите на ЦСКА се завръщат в Царско село, научи „Тема Спорт". Червените отново ще водят подготовка на базата на Стойне Манолов, след като в края на октомври миналата година им бе забранено да тренират там. Причината за това е повече от ясна - неизплатени дългове за наем на терените и хотелската база. Сега обаче армейците ще проведат кратък лагер край София. Той ще продължи до сряда. По този начин футболистите ще бъдат отдалечени от напрежението, което витае около "Армията" тези дни, и ще могат да се готвят в спокойна обстановка. За завръщането на Царско село много е помогнал Стойчо Младенов. Той е в добри отношения със Стойне Манолов, а и сега, когато "Титан" ги няма, бизнесменът е склонен да помага на отбора.

"Меридиан Мач": Ботев (Вр) съди БФС
Тимът на Ботев (Враца) смята да заведе дело срещу БФС. Ръководството на клуба е решило да се възползва от отсъждането на Върховния касационен съд, който обяви управата на футболната централа за нелегитимна. По този начин всички решения на Изпълкома на БФС са нелегитимни, а едно от тях в последните четири години е това за намаляване на състава на "А" група. Сега врачани планират да заведат дело за възстановяването на клуба в елита. Същото право има и Миньор (Перник). Ботев (Враца) завърши на 13-о място през миналия сезон, а перничани завършиха 14-и. Както е известно, през миналия шампионат от "А" група изпаднаха 4 отбора заради намаляването на отборите в елита на 14. Няколко адвокатски къщи в София вече са обещали подкрепа на Ботев (Враца) във връзка с казуса.

„Тема спорт”: Локо (Пд) взима бразилски халф
Отборът на Локомотив (Пловдив) ще направи трансферен удар с привличането на бразилски футболист, пише "Тема Спорт". В сряда на "Лаута" пристига халфът Флавио Паулино. Той е висок 185 см и тежки 81 кг. През последния сезон е носил екипа на бразилския Паулища. Паулиньо ще премине медицински прегледи ако всичко е наред, ще подпише със "смърфовете".
 

Илиан Илиев: Не се чувахме цяла седмица с Илиан (ВИДЕО)

Нямаше с какво да се изненадаме с ЦСКА

Томаш с критики към атаката на ЦСКА (ВИДЕО)

И треньорът на "червените" приключи с изказванията към Генчев

Пламен Илиев: Това е духът на Черно море (ВИДЕО)

Вратарят похвали атмосферата на "Тича"

Пиргов със скандални разкрития за Любо Пенев

.Треньорът на Локо (Пд) се появил 30 минути преди мач с Берое

Рибарски: Знаехме, че ще имаме шансове и ги оползотворихме

Треньорът на Крумовград похвали играчите си, че са издържали физически

Непоклатим! Любо Пенев отказва да си тръгне от Локо (Пд)

Когато се наложи, ще дам коментар по други теми.

НА "ТИЧА": Много битка и драма - 0:0 (ВИДЕО)

Отмениха гол на ЦСКА заради засада

Тревога: Спартак Вн има пари за още два мача

Павлин Николов е осигурил финанси за Септември София и Локо София

В Левски още търсят вратар

"Сините" се оглеждат за заместник на Пламен Андреев