1. Novsport
  2. Тенис
  3. Мартина Хингис вече е в Залата на славата

Мартина Хингис вече е в Залата на славата

"Благодаря на тениса, който ми подари света и сега нямам думи, за да опиша какво чувствам. Дадохте ми място във вечността"

Мартина Хингис вече е в Залата на славата

Носителката на пет титли от турнирите от Големия Шлем Мартина Хингис стана един от най-младите членове приети в Залата на славата в тениса в Нюпорт. 32-годишната швейцарка отстъпва само на Трейси Остин (30 години), Бьорн Борг (31) и Хана Мандликова (32).

"Благодаря на тениса, който ми подари света и сега нямам думи, за да опиша какво чувствам. Дадохте ми място във вечността", каза Хингис.

Хингис е родена в Чехословакия и е кръстена на легендата Мартина Навратилова. Тя става известна в световния тенис, когато едва 12-годишна печели Ролан Гарос за девойки. Швейцарката става професионалистка на 14 години и в кариерата си има пет титли от турнири от Големия шлем.

Хингис печели и 9 титли на двойки и смесени двойки от Големия Шлем, преди контузии да сложат край на кариерата й на едва 22 години. Тя се завърна на корта четири години след отказването си, но се оттегли, след като даде положителна проба за кокаин. В Залата на славата бяха приети още Клиф Дрисдейл, Чарли Пасарел, Йон Циряк и Телма Койн Лонг.