Меси: Имам доверие на адвокатите

Звездата на "Барселона" Лионел Меси вярва, че неговите финансови съветници ще разрешат данъчните му проблеми с испанските власти

Меси: Имам доверие на адвокатите

Звездата на "Барселона" Лионел Меси вярва, че неговите финансови съветници ще разрешат данъчните му проблеми с испанските власти.

Аржентинецът и неговият баща Хорхе отричат повдигнатите им обвинения за прикриване на 4 млн. евро данъци в периода 2006 - 2009 г.

"Много съм спокоен. Никога не съм се занимавал лично с тези неща, нито аз, нито баща ми", обясни Меси на пресконференция след тренировка, която бе първата му публична поява след завръщането му от почивка.

"Разполагаме с адвокати и финансови съветници, които се грижат за тези неща. Имаме им доверие и вярваме, че ще разрешат проблема", допълни 26-годишният Меси, който е в Барселона от 2000 г. и получи испанско гражданство през 2005 г.

"Истината е, че нямам никаква представа от тези неща. Именно затова имаме хора, които се грижат за тях", каза футболистът на "Барселона".

Той е сред десетте най-добре платени спортисти в света с постъпления от над 15 млн. евро само от заплата и премии от клуба по данни на списание "Форбс". Аржентинецът получава и около 16 млн. евро от спонсорските си договори с компании като "Адидас", "Пепси" и "Проктър енд Гембъл".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки