Ансамбълът на Нешка Робева ще открие световното първенство по таекуон-до

От 18 до 21 юли България е домакин на 18-то Световно първенство по таекуон-до ITF за мъже и жени. С общо 28 състезатели страната ни ще отстоява позицията си на четвърта сила в този спорт

Ансамбълът на Нешка Робева ще открие световното първенство по таекуон-до

От 18 до 21 юли България  е домакин на 18-то Световно първенство по таекуон-до ITF за мъже и жени. С общо 28 състезатели страната ни ще отстоява позицията си на четвърта сила в този спорт. Организаторите от Българска федерация по таекуон-до ITF предвиждат шест доджанга (игрални полета) едновременно за всички индивидуални и отборни дисциплини – форма, спаринг, самозащита, силов тест и специална техника. Огромните екрани в зала Армена Армеец дават възможност на посетителите да следят срещите отблизо. След безупречната организация на Европейското първенство по таекуон-до ITF през 2012 година, от Българската федерация отново правят най-доброто за цялостната визия и повишаване нивото на състезанието.

 
Фолклорни танци от различни етнографски области на България ще представи ансамбълът на Нешка Робева на официалното откриване на световното първенство по таекуон-до ITF. Стартът ще бъде сложен утре в 19:00 часа с столичната зала Арена Армеец. От родната федерация очакват сред официалните гости да е Стефка Костадинова, президент на Българския олимпийски комитет.  Ще присъстват проф. д-р Чанг Унг, президент на международната федерация по таекуон-до ITF и член на МОК, както и президентът на Европейската федерация по таекуон-до ITF – Майкъл Пруит
 
„Зрителите трябва да бъдат наясно, че включените таекуон-до елементи няма да бъдат на световно ниво, но танците определено ще бъдат. Успех на участниците в първенството!“, коментира Нешка Робева предстоящото откриване.
 
През последните 14 години националният ни отбор по таекуон-до ITF се утвърди в челната тройка на Европа. За този период до 2013 г. българските състезатели по таекуон-до ITF имат завоювани над 200 медала от световни  и европейски първенства. На европейското в Словения през април България си осигури третото място след Русия и Украйна и затвърди репутацията си на водеща сила на Стария контитент.
Кирил Милов с коментар за получената квота в Париж

Благодаря на всички, които възлагат толкова надежди за мен

Класиците откриват европейското за юноши и девойки в Нови Сад

Срещите стартират от 11,30 ч наше време

Кимия Ализаде с титла месец преди Олимпийските игри

Натурализираната таекуондистка спечели Турнира за солидарност

За 40 секунди: Българин стана еврошампион по бокс за юноши

Янко Илиев прати на 2 пъти съперника си на пода във финала за по-малко от минута

Олимпийски медалист е първият шампион на България по плажна борба

Вижте подробности

Усик оваканти титлата на Международната боксова федерация

Това е моят подарък за вас на 21 септември, обяви украинецът

Фюри към Усик: Ще се видим през декември

„Ще трябва да го нокаутирам, защото не мога да спечеля със съдийско решение"

Пет медала за България от Европейското клубно по таекуондо

Вижте подробности

Завърши Европейското по джудо за полицаи, Румъния е на първо място

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки