Европейската прокоба застигна Лудогорец и в Братислава (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионите допуснаха късен обрат с човек повече и паднаха от Слован с 1:2 в първия мач

Европейската прокоба застигна Лудогорец и в Братислава (ВИДЕО+СНИМКИ)
Проклятието над Лудогорец в евротурнирите продължава да тегне с пълна сила и българският шампион отново загуби злощастно. С човек повече Лудогорец допусна два късни гола и загуби с 1:2 от Слован (Братислава) в първа среща от втория предварителен кръг на Шампионската лига. Мантула изведе разградчани напред в 65-ата минута след хитро изпълнение на фаул на Христо Златински. Веднага след гола Владо Стоянов хвана дузпа на Форж, а Грендел бе изгонен с втори жълт картон 10 минути преди края. И въпреки че всичко бе на страната на Лудогорец, отборът на Ивайло Петев допусна два гола на Халенар в последните минути и загуби с човек повече.

През първата част и двата отбора играха много плахо, а Слован заложи изцяло на физическите единоборства и опитваше да пречи на българския шампион да играе с много пасове по земя.

И двамата треньори бяха принудени да правят по една принудителна смяна още в първите 10 минути. Мишел Платини се контузи при реално първото единоборство в мача и в 5-ата минута бе заменен от Роман Безяк на върха на атаката.

От другата страна капитанът Жофчак също се контузи и бе заменен.

Серия от корнери пред вратата на Слован и 4 засади на доведоха отбора на Ивайло Петев до нещо опасно.

Първият изстрел, който носеше някаква заплаха, дойде чак в 22-ата минута. Иван Стоянов напредна на скорост и пусна на Ешпиньо, който изчака, видя коридор и стреля силно по диагонала, ала Путночки се справи и лови.

Английският рефер Антъни Тейлър правеше дебют в евротурнирите и пожали Йосимов за грубо нарушение в краката на новото попълнение на Лудогорец Дани Абало.

Именно Абало сбърка неприятно в 25-ата минута, но Мантула добре сложи крак и ударът меко попадна в ръцете на Стоянов.

След средата на първата част словашкият шампион успя да пренесе играта в половината на разградчани. Домакините стигнаха само до едно положение, но то бе 100-процентово и Владислав Стоянов спаси сигурен гол.

В 39-ата минута Павел Форж увлече двама на тъча, пусна с пета за Йосимов на левия фланг, той центрира и Хлоховски засече нестандартно към долния десен ъгъл, където Владо Стоянов със страхотен плонж спаси.

Втората част бе много по-динамична, но не се оказа щастлива за Лудогорец, а Владислав Стоянов беше герой и грешник, след като успя да хване дузпа, но направи втора такава, която доведе до загуба.

Полувремето започна с най-големия пропуск на Лудогорец от началото на мача. Дани Абало настигна наглед безнадежден пас, центрира от аутлинията, Безяк влезе във въздушен двубой, игра с ръка и крак, но не се ориентира добре и малко случайно прати на сантиметри до дясната греда.

Абало бе заменен от Мишо Александров и точно тогава дойдоха силните минути за Слован.

Владо Стоянов спаси два удара, а Горосито не можа на празна врата да засече след хубаво прострелно центриране.

Лудогорец поведе след хитро изпълнение на пряк свободен удар от страна на Христо Златински. Халфът стреля коварно, топката тупна пред вратаря Путночки, той я изпусна и Теро Мантула притича, за да мушне под плонжа му за 1:0.

Само две минути след гола реферът Антъни Тейлър свири много дискусионна дузпа за Слован. Йордан Минев задържа съперник след центриране от пряк свободен удар и съдията показа бялата точка, като му вдигна и жълт картон.

Павел Форж застана зад топката, но Владо Стоянов с отличен рефлекс плонжира в десния ъгъл и отрази шута му, за да запази аванса на своите.

Домакините се изнервиха от пропуска и 10 минути преди края на редовното време Грендел влезе безумно в краката на Дяков, а съдията Тейлър без колебание му показа втори жълт картон, който остави „зелените” с човек повече до края.

Въпреки това, Лудогорец загуби...

Три минути преди края на редовното време българският шампион сбърка при изнасянето на топката, резервата Халенар овладя необезпокояван и от 24-5 метра разстреля Стоянов с мощен шут в горния ляв ъгъл. Националният страж докосна топката, но не попречи тя да се оплете в мрежата за 1:1.

Най-лошото обаче дойде в добавените 4 минути. Игралият чудесно през целия мач Владо Стоянов реши да пресича пас за Пелтиер, но спъна нападателя в ъгъла на наказателното поле и Антъни Тейлър даде втора дузпа за слвоаците. Този път Халенар стреля право в центъра на вратата по земя, а Стоянов се хвърли в левия ъгъл и Слован спечели с 2:1.

Така Лудогорец бе толкова близо до успеха в Братислава, но не успя да запише първа победа в евротурнирите и инкасира нова злощастна загуба в Европа.

Реваншът е след седмица, на 24 юли, в Разград.
Съдии от Германия и Хърватия за Лудогорец в Европа

Ясни са нарядите за първия кръг на квалификациите за ШЛ

Ясен е вторият съперник на Лудогорец в ШЛ

Вижте какво отреди жребият

Дерменджиев: Динамо (Батуми) е много добър отбор

"Трябва да сме мотивирани на 100 процента", предупреди треньорът на Лудогорец

Пълен жребий за старта в квалификациите на обновената ШЛ

Два отбора имаха късмет и ще играят директно в III кръг на ЛК

Лудогорец срещу шампиона на Грузия, Беларус, Казахстан или Сан Марино

Разградчани са поставени на старта в квалификациите на Шампионска лига

В Лондон: Съдят служителка на Реал

52-гидишна охранителка е обвинена в нападение след финала на ШЛ

Решено: УЕФА пуска Сити и Юнайтед в евротурнирите

Вижте подробности

Винисиус е №1 в Шампионска лига

УЕФА оповести отбора на сезона в турнира

В Лондон: Съдят трима за нахлуване на терена на „Уембли“

Общо 56 души са арестувани преди, по време и след финала на ШЛ

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки