500 000 лв. за титла на волейболистите

Половин милион лева премия за първо място на волейболистите във финала на Световната лига обяви Корпоративна търговска банка (КТБ). Бонусът е рекорден от спонсор за отбора на народа, каквото признание си спечелиха националите на Олимпиада 2012.

500 000 лв. за титла на волейболистите
Половин милион лева премия за първо място на волейболистите във финала на Световната лига обяви Корпоративна търговска банка (КТБ). Бонусът е рекорден от спонсор за отбора на народа, каквото признание си спечелиха националите на Олимпиада 2012.

“Момчетата са ни скъпи!” е посланието на трезора, който от есента е генерален спомоществувател за поне 4 години на най-успешния тим на България.

КТБ ще премира високите момчета с 400 000 лева за 2-ро място, с 300 000 за трето и с 200 000 за четвърто. А сумата от 100 000 лв. ще е утешителната награда, ако воденият от Камило Плачи тим остане извън четворката в Мар Дел Плата (Аржентина).

Нашите започват в 3 ч идната сутрин българско време с мач срещу гаучосите. Домакините обаче взеха спешни мерки по мисията “елиминиране на България”, като ден преди старта на турнира странно Международната федерация отмени свое решение да се залага на т. нар. ястребово око при спорни ситуации на всички двубои.

На техническата конференция обаче стана ясно - системата ще бъде използвана само на полуфиналите и в битките за бронза и златото. Но не и в срещите от групите, което отваря широко вратата на съдийски аванти, каквито са характерни и се очакват за домакините.

“Много сме щастливи, че сме тук, защото имахме много трудни съперници в групата - заяви Плачи. - Този резултат е потвърждение на това, което постигнахме на олимпиадата.”

“От съдийството не се притеснявам, притеснявам се от аржентинския отбор, защото е много силен тим, срещу който ние играем трудно - заяви Владимир Николов, мениджърът на националния. - Категорично отборът ни е безкрайно мотивиран. Успяхме да ги победим два пъти в София, но така или иначе това е неудобен за нас противник.”

“А аз само обявих премиите от КТБ и пожеланията за успех от г-н Цветан Василев. И отборът изрева като двигател на “Боинг”!”, каза директорът на тима Любо Ганев.

Треньорът на аржентинците Хавиер Вебер предупреди: “От българското поле ще летят снаряди. Цветан Соколов е като същински артилерист. Но мисля, че много трудно ще загубим с 0:3 или 1:3. Така че при всички случаи ще запазим шансове до мача с Италия. Преди това обаче съм подготвил няколко капана за българите...”

 

Капитанът Лусиано де Чеко каза: “Ако Соколов има ден, няма да имаме шанс.” 

Лектори от Япония, Норвегия и Сърбия ще водят Треньорската конвенция на CEV в София

Ацуши Като е опитен волейболен треньор и инструктор от Япония

България ще играе приятелски турнир с Италия, Бразилия и Иран

Зала "Левски София" приема надпреварата през август

Национал на България с трансфер на Апенините

Георги Татаров подсили новака Юаса Батери (Гротадзолина)

Тежка загуба за България срещу Куба в Лигата на нациите

Момчетата ни допуснаха поражение с 0:3 гейма, като спечелиха само 56 точки в мача

България отстъпи пред световния шампион Италия (ВИДЕО)

Нашите не взеха гейм във волейболната Лига на нациите

Фурор за тима на Зетова в Тирана

Националният отбор на България приключи без загубен гейм груповата фаза на Балканиадата по волейбол до 18 години

Отнесохме Албания на Балканиадата по волейбол

Тимът на Антонина Зетова с 22 аса в Тирана

Иван Петков пое отбора на Ева Янева

Вижте подробности

България отнесе Турция за успех №3 във VNL (ВИДЕО)

Нашите вече имат 8 точки в актива си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки