България стартира в Световната лига с ключова победа над домакина Аржентина (ВИДЕО+СНИМКИ)

Въпреки реферите, „трикольорите” се наложиха с 3:1 над „гаучосите” и са само на два гейма от полуфиналите

България стартира в Световната лига с ключова победа над домакина Аржентина (ВИДЕО+СНИМКИ)

Българският национален отбор стартира по най-добрия начин участието си във финалите на Световната волейболна лига, налагайки се над домакините на форума от Аржентина с 3:1 (28:26, 25:23, 20:25, 25:23).

Първата среща от група „D”, в която е и съставът на Италия, се игра в зала  "Естадио Истас Мавинас", пред около 5000 зрители в Мар дел Плата и не бе никак лека за възпитаниците на Камило Плачи, който започна в състав: Соколов, Алексиев, Йосифов, Скримов, Георги Братоев и Салпаров.

Първата част започна със сериозен брой грешки на българите от начален удар, общо осем на брой, а това позволи на домакините да поведат в резултата с 18:13.

„Лъвовете” обаче успяха да се върнат в мача и дори да обърнат резултата, тъй като хаосът край съдийската маса спря играта на два пъти за повече от 5 минути, а това бе използвано от треньора Плачи за тактически указания и след непредвидената пауза тимът ни изглеждаше преобразен, като в края на гейма успяхме да спасим два геймбола за Аржентина и след важни успешни отигравания на Скримов затворихме гейма с 28:26 в наша полза.

Това даде самочувствие на нашите момчета и блокадата ни заработи, както и сервисът, докато аржентинците започнаха да грешат от начален удар. При 15:11 за нашите последваха 3 поредни грешки и въпреки че до първото техническо прекъсване оставаше едва точка, Плачи побърза сам да вземе тайм-аут. При 16:14 за България последва ново отпускане, дало възможност на Аржентина да поведе с 2 точки, но прецизната игра на Соколов и Алексиев до мрежата в крайна сметка ни позволи да вземем и втория гейм с 25:23.

В третия концентрацията на българите видимо спадна. И въпреки, че в началото играта вървеше точка за точка, последваха грешки на Соколов и Йосифов при сервис, а на Скримов - при посрещане, както и няколко съдийски реверанси, за да дойде техническото прекъсване при резултат 16:14 в полза на гаучосите. После те увеличиха разликата до 6 точки и при 23:17 нашите успяха да намалят изоставането си до 3 точки, но за повече нямахме сили и Аржентина затвори гейма при резултат 25:20.

Четвъртият гейм премина през множество обрати и нова серия съдийски реверанси към домакините. При резултат 8:7 за Аржентина реферите дори показаха червен картон на Соколов заради оспорване на решението им да отсъдят чиста атака за гаучосите при очеваден аут на звездата им Диего Кирога. Картонът автоматически прибави нова точка в полза на Аржентина и вместо да изравним резултата, домакините дръпнаха с 3 точки. В тези минути Тодор Скримов започна да греши и след две последователни неточни отигравания при посрещане Камило Плачи предприе познатата смяна, заменяйки го с Валентин Братоев.

Ключовият момент в гейма дойде при резултат 18:17 в полза Аржентина, когато Цецо Соколов поведе отбора със страхотни отигравания, довели до 19:18 в наша полза. Последваха грешки на Йосифов и Алексиев, което отново ни постави в ролята на догонващи в резултата, но в следващата атака капитанът ни се реваншира с чудесен блокаут - 20:20. След това нататък нашите заиграха по-спокойно, за което ги призова треньорът Плачи по време на взетото прекъсване. При 24:22 за България, чрез нов реверанс съдиите опитаха да върнат домакините в мача, зачитайки им точка при явен аут - 23:24, но дори и това не помогна на домакините, тъй като веднага след сервирането от тяхна страна нашите момчета реализираха победната точка - 25:23 и победа в мача с 3:1 гейма.

Така България стартира по прекрасен начин участието си в Световната лига, записвайки пета поредна победа над Аржентина и очаква по-спокойно срещата си с Италия, като два спечелени гейма срещу адзурите ще ни пратят на полуфиналите.

Двубоят е в четвъртък срещу петък в 03:00 часа наше време, а днес най-резултатен в срещата бе Цветан Соколов, който завърши с впечатляващите 29 точки, със 7 повече от звездата на домакините Родриго Коирога. Отлична игра показа и разпределителят ни Георги Братоев, който бе истински диригент в срещата и има основна заслуга за страхотния резултат.

Лектори от Япония, Норвегия и Сърбия ще водят Треньорската конвенция на CEV в София

Ацуши Като е опитен волейболен треньор и инструктор от Япония

България ще играе приятелски турнир с Италия, Бразилия и Иран

Зала "Левски София" приема надпреварата през август

Национал на България с трансфер на Апенините

Георги Татаров подсили новака Юаса Батери (Гротадзолина)

Тежка загуба за България срещу Куба в Лигата на нациите

Момчетата ни допуснаха поражение с 0:3 гейма, като спечелиха само 56 точки в мача

България отстъпи пред световния шампион Италия (ВИДЕО)

Нашите не взеха гейм във волейболната Лига на нациите

Фурор за тима на Зетова в Тирана

Националният отбор на България приключи без загубен гейм груповата фаза на Балканиадата по волейбол до 18 години

Отнесохме Албания на Балканиадата по волейбол

Тимът на Антонина Зетова с 22 аса в Тирана

Иван Петков пое отбора на Ева Янева

Вижте подробности

България отнесе Турция за успех №3 във VNL (ВИДЕО)

Нашите вече имат 8 точки в актива си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки