Босна трепери: Ботев е страшен

Пловдивчани излизат срещу Жрински Мостар в опит да затвърдят доброто си представяне в Европа

Босна трепери: Ботев е страшен

Ботев е абсолютен фаворит в мача с Жрински Мостар. Това твърдение е лично на треньора на босненците Бранко Караджич.

„Имаме абсолютно уважение и респект към гостите. Те са фаворит, но това трябва да се види и на терена", коментира хърватският специалист.

Станимир Стоилов бе по-предпазлив. „За нас добрият план е да се класираме за третия кръг. Жрински е много организиран и дисциплиниран отбор.

Никога не е добре, когато някой се мисли за фаворит. Балкански отбори сме и всичко става", каза треньорът на пресконференцията.

Отборът на Ботев пристигна малко след полунощ в босненския град Мостар. Днес в 19.30 часа „канарчетата" излизат срещу местния Жрински в първия мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа.

Делегацията на Ботев излетя от аерогара Пловдив и след около час кацна на летището в Мостар. Полетът е преминал напълно нормално и след по-малко от 30 минути пловдивчани са се настанили в хотела си.

В следващите два дни Ботев ще използва за своя база най-новия и луксозен хотел в Мостар, който е открит през месец април тази година.

Наставникът на „канарчетата" Станимир Стоилов даде още по обед традиционната си пресконференция, а в 19 часа футболистите на Ботев направиха и официалната си тренировка на стадион „Бьели брег" - арената на мача.

В двубоя срещу Жрински пловдивчани ще излязат в традиционния си „жълто-черен" екип, а домакините ще носят титулярния си бял екип.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки