Един град, един отбор, една кауза

След 27 години Берое и Стара Загора дочакаха нов европейски епос

Един град, един отбор, една кауза

Днес футболна Стара Загора и Берое отново ще бъдат едно цяло. След близо 27 години чакане на Храма под Аязмото ще има мач от европейските клубни турнири.

Хиляди фенове на „зелените" ще изпитат едно непознато чувство, а по-старите може би със сълзи на очите ще си спомнят за епосите срещу Юве и Билбао, за голеадите на Петко и Методи Бончев, за победите над Хонвед и Фенербахче, за рева от трибуните  при влизането на Данчо Митев срещу Динамо (Киев) и изравнителния гол на Стоян Бончев от дузпа.

Днес след минаване на безброй кръгове на ада в последния четвърт век след президенти като Кеби и Камилата, след Николай Банев град Стара Загора и Берое ще са обединени в една кауза - да се постигне резултат срещу един от грандовете на израелския футбол Апоел (Тел Авив).

11 000 запалянковци в зелено ще дадат допълнителни криле на тима на Петър Хубчев, феновете се готвят със специална хореография за мача, като голяма част от тях се събират 3 часа преди неговото начало, близо до Окръжната библиотека „Захари Княжевски", откъдето ще тръгнат на шествие към стадиона. От Националния фенклуб на Берое призоваха всички, които обичат отбора, да бъдат на стадиона и да подкрепят неистово своите любимци.

„Този мач за голяма част от младите беройци е нещо много специално. Не толкова често се случва в нашия град да играем мач за европейски турнири. Надявам се стадионът да бъде пълен и подкрепата да бъде на европейско ниво, а нашият тим да победи. Вярваме, че футболистите и треньорският щаб знаят как да постигнат това. Нашата подкрепа ще бъде от трибуните и аз знам, че ние ще бъдем 12-ият играч. Нашият тим заслужава отново да направи запомнящи се мачове в Европа, както бе срещу Ювентус, Атлетик Билбао, Хонвед, Фенербахче, Аустрия (Виена)", заяви председателят на Националния фенклуб на Берое Александър Мечев.

Арената на днешния мач е в перфектно състояние след ремонтите, които бяха извършени в последните няколко месеца.
Единственият отсъстващ в титулярната 11-орка на Берое ще бъде Алберто Лоузейро, който все още не е готов на 100% и по всяка вероятност ще облече екипа на Берое в третия или четвъртия кръг на вътрешното първенство. Очаква се Петър Хубчев да не прави големи рокади, като най-вероятно той ще заложи на 11-те, които играха срещу шампиона Лудогорец за Суперкупата на България, спечелена от момчетата му след изпълнения на дузпи.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки