Удинезе печели битката с Левски за подписа на Вутов

„Нямаме много опции, за да спрем Антонио”, призна директорът на „сините” Наско Сираков

Удинезе печели битката с Левски за подписа на Вутов

Италианският Удинезе е на път да вземе най-големия талант на Левски Антонио Вутов. Младокът няма професионален договор със сините, защото все още не е пълнолетен. Затова и клубът от Серия А може да го привлече във всеки един момент, при това без да плати нищо. Според международните правилници, заради това, че Вутов е юноша на Левски, тимът от София трябва да получи сума от порядъка на 200 хиляди евро, но това ще се случи догодина, когато Антонио навърши 18 години.

Левски може да получи повече пари сега, ако стигне до споразумение с Удинезе. На „Герена” обаче нямат никакво намерение да се разделят доброволно с атакуващия полузащитник. Затова спортният директор Наско Сираков и президентът на клуба Тодор Батков ще отидат на крака при родителите на Антонио, за да ги увещават той да продължи да носи екипа на Левски. Естествено, ще гарантират, че той ще бъде налаган в първия състав, а всичко това ще бъде гарантирано със съответните финансови бонуси. Майката на таланта обаче намекна, че синът й ще търси бъдещето си на Апенините.

„Антонио най-вероятно няма да остане в Левски. Нещата са доста деликатни. Ние лично не сме разговаряли със собственика на отбора (б.р. - Тодор Батков), но най-вероятно синът ми няма да остане", каза Ваня Маркова, а директорът на „сините” Наско Сираков призна, че клубът няма много опции, за да спре бягството на Антонио Вутов в Удинезе.

„Нямаме много опции, за да спрем Антонио Вутов. Ще направим обаче всичко възможно, за да оставим на „Герена" този талант. Аз и собственикът на клуба Тодор Батков ще се срещнем с майката на Вутов и самия футболист. Надявам се след разговора Антонио да избере Левски", обяви пред „Меридиан Мач" Наско Сираков. 

„Явно ще трябва да учим по-усилено младите футболистите в ДЮШ на морал и любов към клуба. В крайна сметка подобни отмъквания са световна практика и Левски не е застрахован   от тях", уточни Наско Сираков, който наскоро научи за апетитите на Удинезе към Антонио Вутов.

Вчера последният тренира на „Герена", но не бе в обичайното си добро настроение. И нищо чудно младокът вече да е решил да продължи кариерата си в италианския клуб. Списъкът с бегълци от школата на Левски е доста дълъг. В него влизат имена като Атанас Чипилов, който отиде в Динамо Киев, Димитър Макриев, който избяга през ЦСКА за Интер Милано, Ивелин Попов и Иван Бандаловски си тръгнаха, за да си пробват късмета във Фейенорд, а Владо Гаджев напусна, за да иде в Панатинайкос.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки