Сензациите в пресата: €100 000 за Славиша при титла, Домусчиев реди състава на Петев

Петричев си тръгва заради скандал с боса, Сърмов все по-близо до Ботев (Пд), Литекс ще гони титлата и още…

Сензациите в пресата: €100 000 за Славиша при титла, Домусчиев реди състава на Петев

Сензациите в пресата днес, 18 юли 2013 година:









„Тема спорт”: 100 хиляди евро за Славиша при титла
Слабиша Йоканович е най-скъпо платеният треньор на Левски в последните 10 години. Сърбинът ще прибира на „Герена" чисти 20 хиляди евро (40 хиляди лева). С такава заплата не може да се похвали никой от предшествениците му. Отделно от това специалистът е получил пари на ръка при подписването. А в контракта му фигурират и големи бонуси. Ако успее да върне титлата на „Герена" за първи път от 2009 година насам, Йока ще прибере 100 хиляди евро. Месечната издръжка на целия треньорски щаб на сините ще струва на клуба около 70 хиляди лева. В него ще влязат и двама сърби. В последните сезони Левски не хвърляше големи пари за треньори. В миналото добри суми прибираха Люпко Петрович, Рюдигер Абрамчик и Славолюб Муслин. Но тогава Михаил Чорни изсипваше златен дъжд на „Герена". А откакто Тодор Батков се зае с издръжката на клуба, парите за треньорски суми значително намаляха. На "Герена" така и не извадиха пачките, които се раздаваха на "Армията". В ЦСКА настоящият национален селекционер Любослав Пенев, както и румънецът Йон Андоне, се разписваха срещу месечни възнаграждения от 25 хиляди евро (50 хиляди лева)! А Стойчо Младенов в последния си престой бе договорил 43 хиляди лева. Йоканович ще е и най-скъпо платеният служител на Левски. Досега най-много прибираше португалецът Жоао Силва -15 500 евро, а преди него – Марсиньо, около 20 хиляди евро на месец.

„Тема спорт”: Утре става ясно за бъдещето на Георги Сърмов в Ботев (Пд)

Леки финансови разминавания бавят преминаването на Георги Сърмов в Ботев Пловдив, разбра „Тема Спорт". Както е известно, старши треньорът на канарчетата Станимир Стоилов иска да подсили състава с национала. Интерес към халфа обаче обявиха и от Левски, но засега от там не са излезли с конкретна оферта. На този етап разликата в това, което иска играчът като лични условия, и предложеното му от жълто-черните е 2000 евро, довериха източници от клуба. Сърмов е свободен агент, след като преди седмица разтрогна с турския Касьмпаша. Най-късно утре ще стане ясно дали полузащитникът отново ще се събере със Станимир Стоилов, с когото работи на «Герена". Ако халфът склони и приеме предложението на Ботев, той ще бъде картотекиран още за първия мач от шампионата срещу Левски в неделя. При това положение Сърмов ще може да помогне на канарчетата и в реванша с Жрински Мостар след седмица в Бургас. Националът ще е последният нов играч, който евентуално ще акостира на „Колежа", и с него ще бъде сложен край на лятната селекция.

„Меридиан мач”: Домусчиев реди състава на Петев
Напрежението в Лудогорец продължава да се покачва. Собственикът на разградчани Кирил Домусчиев отново е недоволен от работата на треньора Ивайло Петев и му е вдигнал сериозно мерника. Босът на „орлите" размаха пръст към специалиста от Баховица още след края на шампионата въпреки спечелената титла, като тогава той обяви, че му „вдига жълт картон". Явно Домусчиев е много близо до това да изгони човека, който спечели две поредни титли за Лудогорец. Собственикът до такава степен е снел доверието си от Петев, че дори се е заел със задачата да му подреди състава. Именно Домусчиев е имал последната дума за това кой да излезе титуляр в снощния мач със Слован (Братислава). По наша информация единственият шанс Петев да запази поста си в Разград е да отстрани словашкия гранд, а след това и още един или два съперника в Европа. При всяко друго развитие той ще бъде освободен.

„Меридиан мач”: Петричев си тръгва заради скандал с боса
Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петри-чев може да напусне клуба, научи „Меридиан Мач". Шефът е имал грандиозен скандал със собственика Кирил Домусчиев и това е причината за дистанцирането му от шампионите в последно време. Въпросният скандал е станал няколко часа преди финала за Суперкупа-та на България, който противопостави „орлите" с носителя на купата Берое. Мачът завърши с победа на заралии след дузпи. Според очевидци Домусчиев се разкрещял брутално на Ангел Петричев преди срещата, а последният е напуснал стадиона и дори не е гледал мача. Очаква се до няколко дни съдбата на изпълнителния директор да стане ясна.

„Меридиан мач”: Мениджъри от Австрия дойдоха за Дяков
Сериозен мениджърски интерес предизвика снощният двубой между Лудогорец и Слован (Братислава) във втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Емисари от Австрия пристигнаха в столицата на Словакия, за да наблюдават изявите на играчите в срещата, която се състоя късно снощи. Най-сериозен интерес предизвиква новият капитан на Лудогорец Светослав Дяков. Халфът впечатлява освен с изявите си за разградчани, също така и с представянето си в националния отбор.

„Тема спорт”: Литекс ще гони титлата

Литекс се завръща в битката за титлата. Това е целта, която ръководството на ловчанлии е поставило пред новия старши треньор на тима Златомир Загорчич. През миналия сезон пред Стоичков и футболистите нямаше конкретна задача, като се изискваше единствено отборът да е в челото. Тимът се представи отлично през есента и завърши трети, но през пролетта тестето се размеси и оранжевите изпаднаха до петото място. Шефовете са решили да спрат с живуркането и да се атакуват с всички сили първото място и Купата на България. Предвид продажбата на Георги Миланов на ЦСКА Москва и тази на Исмаил Иса в Шериф Тираспол клубът разполага със солидна сума, с която да подсили отбора и да стимулира футболистите. През миналия сезон оранжевите получаваха премии само при постигане на краен успех - място в класирането или купата. Сега обаче нещата няма да бъдат така. Затова бяха привлечени Берберович, Миро Манолов, Джазула и колумбийският таран Вилмар Джордан. От солидните възнаграждения на двамата ясно си личи тайната амбиция на клуба. Освен това За-горчич успя да запази целия гръбнак. Треньорът ще има на разположение изключително балансиран тим като възраст, постове и качество. А тбва създава сериозна предпоставка оранжевите да върнат загубените позиции спрямо Ботев Пд, Левски, ЦСКА и Лудогорец. Благодетелят Гриша Ганчев е амбициран отново да вдигне титлата - за пети път, откакто през 1997 вкара тима в А група. В първите шест кръга пък оранжевите имат само два тежки мача - с Ботев Пд и с Левски, като и двата са в Ловеч. Междувременно "Тема Спорт" научи, че доскорошният нападател Жуниор е бил даден на македонския Пелистер. През миналия сезон бразилецът записа 15 мача и отбеляза само един гол.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки