България участва с трима колоездачи на „Цар Симеон 1898” на Европейското в Чехия

Европейското юношеско първенство по колоездене на шосе ще се проведе от днес до 21 юли в чешкия град Бърно и околностите му

България участва с трима колоездачи на „Цар Симеон 1898” на Европейското в Чехия

Трима от най-добрите млади колоездачи на пловдивския велоклуб „Цар Симеон 1898” – Нако Георгиев, Селяхтин Шакир и Велизар Фурлански, ще участват на Европейското първенство на шосе за юноши старша възраст, което започва в Чехия.

Тримата бяха с юношеския национален отбор на България на едноседмичeн подготвителен лагер край Казанлък, заедно с досегашния национал Минко Донковски от „Хемус – Троян”, Валентин Нешев от възстановения наскоро столичен тим „Левски”, както и на Владимир Русенов от КК „Несебър”.

На шестимата национали главният треньор на държавния ни юношески тим Петър Павлов много ще разчита за успешно представяне, след добрите резултати, които те показана по време на заключителния сбор. Българската група тръгна за Чехия направо от Казанлък.

От състава националите ще липсва един от водещите колоездачи на пловдивския „Цар Симеон 1898” – Георги Кехайов, който се намира в отлична спортна форма, но в момента се възстановява сред нелеп битов инцидент.

Както е известно ден преди международното колоездачно състезание за младежи "Мемориал Димитър Янков" в Несебър и курорта Слънчев бряг в началото на май, 17-годишният пловдивчанин се подхлъзна вкъщи и нелепо пукна костица на ръката си. Лекарите веднага му сложиха гипсова шина и в последния момент отпадна от тима. Само преди месец Георги спечели международния колоездачен тур "Балкани без граница" във Видин, след като поведе в генералното класиране още след втория състезателен ден – в общия старт на 120 километра.

Иначе Европейското юношеско първенство по колоездене на шосе ще се проведе от днес до 21 юли в чешкия град Бърно и околностите му. Той включва двете традиционни дисциплини - индивидуално бягане по часовник на 42 км и общ старт на 120 километра. Състезанието ще събере в Чехия всички най-добри млади колоездачи в Европа.

Минчева шампион на 25 метра пистолет

Втора остана Гинка Дачева

Теодор Асенов с бронз от Европейското по кану-каяк за юноши

Това е единственото отличие за България от шампионата в Братислава

Кевин Воклен спечели II етап от Обиколката на Франция

Тадей Погачар взе "жълтата фланелка"

Фамозна: Стилияна Николова взе всички титли в Египет

Грацията ни перфектна и на четирите уреда в Кайро

Преди Олимпиадата: Голям скандал в българската борба

Георги Иванов няма да участва в Париж, макар че спечели квота

Радослав Великов стана първият ни шампион по плажна борба

Октай Хасан бие в категорията при 80 кг

Златната рибка на българското плуване на 60 г.

Таня Богомилова празнува юбилей

Уникален: Карлос Насар подобри 3 световни рекорда в Русе

Няма обаче да ги признаят

Важат ли законите за БФСШ на Георги Градев?

Вижте официално прессъобщение от Българска федерация по шахмат 2022

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки